Știi cum să alegi un vin bun?

703
Știi cum să alegi un vin bun? - vin-1359640130.jpg
Fie că vă aflați la un restaurant luxos sau pregătiți o masă acasă pentru persoana iubită, este foarte important să știți cu ce fel de vin trebuie să "asezonați/acompaniați" preparatele culinare. 


Deși există mai multe tipuri de vinuri disponibile, inclusiv vin spumant sau șampanie, totuși vinurile cunoscute de toată lumea sunt cele roșii și albe (dar să nu uităm și roze-urile). De regulă vinurile roșii tind să fie mai grele decât vinurile albe, în timp ce vinu-rile albe sunt, de obicei, dulci.

Atunci când alegeți un vin alb, trebuie să savurați o masă "ușoară", care să vă "încânte" papilele gustative. Carnea albă, cum ar fi pește și pui, ar trebui să fie consu-mată cu vin alb, iar carnea roșie și sosurile - evident, cu vin roșu.

Gustul vinului poate fi dulce sau sec. Cât este de sec un vin, se poa-te afla de pe etichetă, cu o scală cuprinsă între 00 (foarte uscat), și 5 sau 6 (foarte dulce). Când vine vorba de vinuri albe, Pinot Gri și Riesling sunt mai dulci decât Chardonnay sau Sauvignon Blanc. Chardonnay este considerat un vin rafinat, în timp ce Sauvignon Blanc este mult mai reconfortant. Când vine vorba de vinuri roșii, Cabernet este mai dulce decât Merlot. Merlot este un vin lin, mai ușor, în timp ce Cabernet-ul roșu este un vin bogat, care însoțește foarte bine alimentele grele.

Atunci când stabilește care vin să-l alegi, un alt factor foarte important este vechimea acestuia. Vechimea se referă pur și simplu la anul în care au fost culeși struguri și produs vinul. Deoarece vremea este un factor foarte important în producția de vinuri, anumiți ani sunt mai buni, din acest punct de vedere decât alții. Sfat - anul 1990 a fost un an excelent pentru toate tipurile de vin, deci, dacă sunteți în căutarea unui vin cu care să impresionați persoana iubită sau musafirii invitați la masă atunci alegeți un vin produs în acest an, fiind asigurați că veți obține aprecieri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2537 secunde