Prepară-ți singur cel mai bun hamburger din lume

983
Prepară-ți singur cel mai bun hamburger din lume - hamburger-1360848241.jpg
Ce ar trebui să conțină burgerul ideal? Cum ar trebui mâncat pentru a-i spori gustul? Tony Naylor, jurnalist The Guardian ne spune cum ajunge în Rai cu burgerul în mână.

Înainte de toate, hamburgerul este un sandwich. Așadar, compoziția sa trebuie savurată la fel, mușcătură cu mușcătură, până la ultima îmbucătură.

În zadar încearcă bucătarii renumiți să îi dea o notă mai rafinată. Burgerul este "comfort food-ul" apreciat îndeosebi de tineri. Pentru a fi așa cum trebuie, fiecare îmbucătură trebuie să respecte cele trei reguli de aur: să fie cărnoasă, dulceagă, dar totodată proaspătă, ca să nu devină grețoasă. Astfel, salata și murăturile sunt nelipsite, iar brânzeturile pot da un plus de savoare.

Carnea

Niciun fel de carne nu este mai potrivită decât cea de vită pentru un burger suculent. Pentru amatori, nu există un rival serios în acest sens. Amestecul de carne tocată trebuie să aibă un nivel de grăsime de cel puțin 20% și e asezonat după preferință, cu sare și piper (se evită adăugarea de usturoi și ierburi aromate). Carnea pusă pe grătarul cu cărbuni, trebuie să ajungă rozalie pe margine și pătrunsă în interior. Apoi, lăsată să se "odihnească".


Chifla

De preferat, ar trebui să folosim chifle din făină alba sau de secară, presărate cu semințe de susan. Până la urmă, la un burger, chifla trece pe plan secundar. Gustul e mai puțin important decât textura. Pâinea trebuie să fie proaspătă și ușoară, dar destul de tare pentru a putea absorbi zeama și a se mula pe carne atunci când o strângem.

Garnituri, sosuri și condimente

Se recomandă salată iceberg; roșii; ceapă dulce; castraveți murați; ketchup; maioneză.

Ar trebui să evitați cu desăvârșire: avocado; ciuperci; pepperoni, pesto; sosuri Cajun, barbecue sau picante; ceapă prăjită sau caramelizată; ardei jalapeños; porumb dulce; maioneză picantă; ou prăjit.

Brânză

Boursin, feta, brie sau taleggio sunt doar câteva dintre variante. Mulți adoră brânza topită, felii, pentru că se topește repede și se întinde. Însă, dacă burgerul vostru este pe cât de suculent ar trebui să fie, tot ce mai lipsește e o felie uscată de brânză cheddar. Nu folosiți nicidecum parmezan, mozzarella, brânză cu mucegai sau brânză de capră.

Garnitura

Salată sau cartofi prăjiți? Cartofi sau salată? Cartofi prăjiți, bineînțeles! Nu poți mânca salata cu mâna. Unde ar mai fi distracția? Bine prăjiți, subțiri, nu uscați, dar îndeajuns de crocanți.

Băutura

Cola, bere, vin roșu? O bere germană merge cum nu se poate mai bine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Tort de ciocolată cu migdale și nuci
Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Diverse : Pregătește cina perfectă
Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești friptura perfectă
Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Hamburgeri pe placul nutriționiștilor
Pagina a fost generata in 0.5087 secunde