Tot mai mulţi japonezi susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex

143
Tot mai mulţi japonezi susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex - casatoriijaponezi-1655735513.jpg

Articole de la același autor

O instanţă din Osaka a decis, luni, că în Japonia pot fi interzise căsătoriile între persoane de acelaşi sex, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Trei cupluri homosexuale reclamaseră la curtea districtuală respectivă neconstituţionalitatea interdicţiei, cerând totodată despăgubiri în valoare de un milion de yeni (circa 7400 de dolari).

Instanţa a respins ambele solicitări.

Un tribunal din Sapporo afirmase în martie 2021 că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex contravine Constituţiei Japoniei, deşi aceasta defineşte căsătoria ca bazată pe "acordul reciproc al ambelor sexe".

La Tokyo au fost stabilite, săptămâna trecută, drepturi de parteneriat pentru cuplurile homosexuale, reaminteşte, de asemenea, Reuters.

Sondajele de opinie arată că tot mai mulţi japonezi susţin că trebuie acceptate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, menţionează agenţia citată. Activiştii pentru drepturile LGBTQ (minorităţile sexuale - lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi altele) sperau să crească presiunile asupra guvernului nipon în vederea reglementării drepturilor respective la nivel naţional, în condiţiile în care Japonia este singura ţară din G7 - grupul naţiunilor celor mai dezvoltate economic - care nu permite astfel de căsătorii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9568 secunde