Toți cardinalii electori, prezenți la reuniunea de pregătire a Conclavului pentru alegerea Papei

147
Toți cardinalii electori, prezenți la reuniunea de pregătire a Conclavului pentru alegerea Papei - vatican-1362756242.jpg
Cu toți cardinalii electori prezenți, vineri dimineață a început la Vatican cea de-a șaptea congregație în cursul căreia se așteaptă stabilirea datei Conclavului la care urmează să fie ales succesorul Papei Benedict al XVI-lea, relatează agenția EFE. 


La reuniune, care a început la orele locale 9:30 în Aula Nouă a Sinodului, participă cei 115 cardinali electori, care au dreptul să intre în Capela Sixtină pentru a-l alege pe viitorul Papă. Cele cinci zile anterioare de reuniuni nu au permis ale-gerea datei Conclavului întrucât nu s-a îndeplinit condiția prezenței tuturor cardinalilor. La această congregație participă și cardinali trecuți de vârsta de 80 de ani, care nu pot intra în Capela Sixtină, deși unul dintre ei ar putea deveni noul Suveran Pontif.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, a declarat cu o zi în urmă că nu se va grăbi stabilirea datei Conclavului, cardinalii preferând să-l pregătească într-un mod "serios și profund" și să nu-l convoace precipitat.

Potrivit unor observatori de la Vatican, numeroși cardinali care nu sunt italieni, în special cei din SUA, doresc ca înainte de a intra în Capela Sixtină să știe ce se ascunde cu adevărat în spatele scandalului publicării unor documente ce dezvăluie numeroase intrigi și rivalități din interiorul Vaticanului, cunoscut sub numele de Vatileaks.

În schimb, potrivit acelorași surse, alți cardinali doresc convocarea Conclavului cât mai repede, temându-se că în zilele următoare ar putea izbucni și alte scandaluri legate de abuzurile și presupusa corupție din rândul prelaților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4565 secunde