Tragedie în Pakistan: elicopterele NATO au ucis 25 de militari

1986
Tragedie în Pakistan: elicopterele NATO au ucis 25 de militari - elicopter-1322399112.jpg
Oficialii pakistanezi au acuzat elicopterele NATO că au tras asupra unui post militar de verificare de lângă granița Pakistanului cu Afganistanul, atacul soldându-se cu până la 25 morți în rândul soldaților pakistanezi, relatează BBC, citat de NewsIn. Un bilanț anterior indica doar 8 morți.

Pakistanul a reacționat imediat și și-a închis granița pentru transporturile NATO care aprovizionează trupele internaționale din Afganistan. Camioanele și cisternele sunt oprite în orașul Jamrud din regiunea tribală Khyber, în apropierea orașului Peshawar, au relatat oficiali și presa locală.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că atacul a avut loc în regiunea tribală a Pakistanului, Mohmand.

NATO a admis că a avut loc un "incident" în apropierea graniței și a anunțat că desfășoară o investigație.

Armata pakistaneză susține că a fost un atac "neprovocat și nediscriminatoriu", au fost raportate victime și se așteaptă detalii.

Presupusul atac a avut loc la punctul de verificare Salala, la circa 2,5 kilometri de granița cu Afganistanul, în jurul orei locale 2.00. Șapte soldați și un maior au decedat.

Trupele pakistaneze luptă împotriva talibanilor în regiunea de frontieră. Circa 5.000 de militanți au opus rezistență tentativelor forțelor de securitate de a-i îndepărta din regiunile sudice și sud-estice ale zonei. SUA, la rândul lor, atacă de câteva luni militanții din zonele tribale ale Pakistanului.

Totuși, de mai mult timp au apărut tensiuni între Pakistan și SUA, Washingtonul suspectându-și aliatul că îi ajută pe talibani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3669 secunde