Transportul feroviar, rutier și maritim, blocat de grevă, în Grecia

394
Transportul feroviar, rutier și maritim, blocat de grevă, în Grecia - grevaatena-1308156112.jpg
Cele mai mari sindicate din Grecia s-au aflat ieri într-o grevă de 24 de ore, care a afectat transporturile feroviare, rutiere și maritime, precum și serviciile publice, în semn de protest față de noul val de măsuri de austeritate pe care guvernul socialist intenționează să le impună, informează NewsIn.

Birourile guvernamentale și băncile au fost închise, iar ferry-boat-urile au rămas ancorate în porturile din Grecia. În plus, trenurile nu au circulat, școlile au fost închise, iar spitalele au funcționat numai cu personal de urgență.

Cu toate acestea, cursele aeriene au funcționat normal, în condițiile în care sindicatul contro-lorilor de trafic aerian și-a anulat în ultimul moment participarea la mișcarea de protest.

Greva intervine în condițiile în care Grecia încearcă să impună un nou pachet de măsuri de austeritate, ce va permite reduceri ale cheltuielilor bugetare și creșteri ale taxelor cu 28 de miliarde de euro până în 2015, pentru a asigura deblocarea în totalitate a împrumutului internațional de salvare în valoare de 110 de miliarde de euro.

Guvernul socialist va lansa și un program de privatizare pe patru ani, evaluat la 50 de miliarde de euro.

Mii de angajați din sectorul public și privat, studenți și pensionari s-au strâns ieri dimineață în fața Parlamentului, alăturându-se celor câteva sute de persoane care au stat în piața Syntagma, cea mai mare din capitala elenă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5714 secunde