Trei din cei 10 marinari români răpiți de pirați au fost eliberați

286
Trei marinari români răpiți de pe vasul grecesc "Titan" de pirații somalezi, la data de 22 martie 2009, au fost eliberați în cursul zilei de ieri.
Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul Amba-sadei României la Roma, are în atenție cazul românilor aflați la bordul vasului italian capturat sâmbătă, păstrând legătura permanentă cu compania italiană, proprietară a navei răpite.
"Vă asigurăm de faptul că un astfel de caz este tratat cu maximă atenție, prioritară fiind menținerea integrității fizice și psihice a membrilor echipajului", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Șerbănescu.
Totodată, el a mai spus că, din informațiile pe care MAE le-a primit  până în prezent, rezultă că cei cinci cetățeni români sunt într-o stare bună de sănătate, având apă și alimente suficiente.
Nava italiană Buccaneer, cu 16 membri ai echipajului la bord - 10 italieni, cinci români și un croat - a fost capturată sâmbătă de pirații somalezi și a fost dusă la țărm luni, în regiunea autodeclarată autonomă Puntland. În zonă s-a deplasat și nava de război italiană Maestrale, cu 220 de oameni și două elicoptere la bord, care este pregătită să intervină în orice moment, potrivit unor surse oficiale, care au subliniat, însă, că aceasta este privită drept ultimă opțiune.
În total, zece români se află în prezent în mâinile piraților. Alți cinci marinari români de pe două nave sunt în prezent sechestrați de pirații somalezi.
Trei dintre ei făceau parte din echipajul vasului grecesc Titan, capturat în 20 martie. Alți doi români se aflau pe vasul grecesc Saldanha capturat în 22 februarie. În ambele cazuri, companiile care dețin navele sunt cele care se ocupă de eliberarea lor.
În mod obișnuit, cazurile de acest gen se rezolvă prin plata unei răscumpărări de către compania armatoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.545 secunde