Trei muncitori români din Spania au intrat în greva foamei

607
Trei muncitori români din Spania au intrat în greva foamei - capsunarispaniamuncitoriromani1-1314532889.jpg
Trei români, doi bărbați și o femeie, fac greva foamei în Spania din data de 23 august, pentru a protesta pentru că au fost concediați și pentru că nu și-au mai primit salariie în ultimele luni, deși erau angajați legal, informează Federația Asociațiilor Românești din Europa (FADERE).

Disponibilizarea a fost făcută pe nedrept, susțin greviștii, fapt ce i-a determinat să recurgă la greva foamei în fața Primăriei din Guadalajara.

Patronul Alberto Lopez Armada deține patru firme de pază, unde 80% dintre muncitori sunt români.

Cei trei români erau angajați la firma Breogan, dar erau solicitați să muncească ilegal și la celelalte trei firme ale spaniolului. În momentul în care și-au cerut drepturile salariale, ei au fost concediați.

Greviștii, Iuliana Pena, Ioan Marcu și Ilie Uraluc, afirmă că angajații români sunt exploatați și că mai sunt persoane care se află într-o situație asemănătoare cu a lor.

Daniel Țecu, președintele Federației Asociațiilor Românești din Europa (FADERE), i-a vizitat sâmbătă seara și a stat de vorbă cu românii intrați in grevă, urmând ca luni să aducă la cunoștință această problemă primarului orașului, pentru a rezolva situația actuală.

Din motive de sănătate și din cauza căldurii, femeia a renunțat în cele din urmă la grevă, dar cei doi bărbați spun că vor continua protestul până în momentul stabilizării situației și remedierea incorectitudinii financiare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3626 secunde