Trei nave chineze au pătruns în apele teritoriale japoneze ale Insulelor Senkaku

349
Trei nave chineze au pătruns în apele teritoriale japoneze ale Insulelor Senkaku - vapoare-1356105579.jpg
Trei nave chineze au pătruns, vineri dimineață, în apele terito-riale ale Insulelor Senkaku, o primă incursiune după victoria obținută de partidul conservator japonez în alegerile legislative, duminică, a anunțat Paza de Coastă japoneză. 


Liderul Partidului Liberal-Democrat (PLD), Shinzo Abe, care va fi desemnat premier la 26 decem-brie, a declarat încă de luni că suve-ranitatea japoneză asupra acestor insule, revendicate de către Beijing sub numele de Diaoyu, "nu este negociabilă".

"Trei nave de supraveghere chineze au pătruns în apele teritoriale în apropiere de Kubajima", una dintre insulele acestui arhipelag, a anunțat un oficial din cadrul Pazei de Coastă japoneze.

Conflictul dintre Beijing și Tokyo s-a agravat după naționalizarea în septembrie, de către Tokyo, a unei părți a acestui arhipelag nelocuit, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-est de coastele Taiwanului și la aproximativ 400 de kilometri vest de Insula Okinawa (în sudul Japoniei), în Marea Chinei de Est.

Manifestații antijaponeze, uneori violente, au avut loc în numeroase orașe chineze timp de o săptămână, după care Beijingul a intervenit și le-a pus capăt. Însă nave guvernamentale chineze navighează în apropierea sau în apele teritoriale ale acestor insule.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3039 secunde