Turcia nu acceptă armistițiul cu milițiile kurde din Siria

94
Turcia nu acceptă armistițiul cu milițiile kurde din Siria - erdogan1024x683-1472643699.jpg

Articole recomandate

Turcia "nu acceptă" anunțul pe care Statele Unite l-au făcut marți cu privire la un armistițiu cu miliții kurde din Siria, a declarat miercuri ministrul turc pentru Afaceri Europene Omer Celik pentru agenția proguvernamentală Anadolu, relatează Realitatea.net.


"Nu accepăm în nicio circumstanță", contrar a ceea ce "spun anumiți purtători de cuvânt ai unor țări străine, un compromis sau un armistițiu între Turcia și elemente kurde", a declarat ministrul.

"Republica turcă este un stat suveran și legitim", care nu poate să fie pus pe picior de egalitate cu "o organizație teroristă", a adăugat ministrul, referindu-se la Partidul Uniunii Democratice a Kurzilor (PYD) din Siria.

Turcia a lansat în urmă cu o săptămână o ofensivă fără precedent în nordul Siriei, cu scopul de a respinge combatanți din Statul Islamic și miliții kurde. Față de acestea din urmă se teme că ar putea forma un coridor de-a lungul frontierei turco-siriene.

"În aceste ultime ore am primit asigurări că toate părțile implicate vor înceta să mai tragă unele în celelalte și se vor concentra asupra amenințării reprezentate de gruparea Statul Islamic", a declarat marți pentru AFP colonelul John Thomas, un păurtător de cuvânt al Comandmentului militar american în Orientul Mijlociu (Centrcom).

"Turcii și Forțele Democratice Siriene (coaliția arabo-kurdă dominată de miliții kurde) au deschis canale de discuție cu noi și între ele cu scopul de a limita ostilitățile", a adăugat el, evocând un acord de principiu "cel puțin pentru următoarele două zile".

Combatanți sirieni, susținuți de grupări kurde au confirmat o încetare a ostilităților cu armata turcă, însă forțe kurde siriene nu au reacționat în mod direct față de declarațiile americane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0565 secunde