Hamas ar putea elibera 33 de ostatici, în prima fază a acordului cu Israel

415
Hamas ar putea elibera 33 de ostatici, în prima fază a acordului cu Israel - hamasa-eliberare-ostatici-1714898806.jpg

Articole de la același autor

Hamas a fost de acord să elibereze 33 de ostatici israelieni în prima etapă a acordului mediat la Cairo, în Egipt, „contrar poziției sale anterioare”, au relatat publicațiile arabe, citate de Yedioth Ahronoth, și Jerusalem Post.


Cea mai recentă propunere, pe care Israelul a ajutat la elaborarea ei, dar nu a fost pe deplin de acord cu ea, este prezentată în două etape, prima dintre ele solicitând ca între 20 şi 33 de ostatici să fie eliberaţi pe parcursul mai multor săptămâni în schimbul pauzei şi a eliberării prizonierilor palestinieni. A doua fază este ceea ce sursele au descris ca fiind "restaurarea unui calm durabil", în timpul căreia ostaticii rămaşi, soldaţii israelieni captivi şi corpurile ostaticilor vor fi schimbate cu mai mulţi prizonieri palestinieni.


Sursa diplomatică familiarizată cu discuţiile a declarat că referirea la calmul durabil a fost "o modalitate de a fi de acord cu o încetare permanentă a focului fără a o numi astfel".


După luni de blocaj, un acord din partea ambelor părţi ar fi un pas important pentru a pune capăt războiului. Dar un eşec în a ajunge la un acord ar putea adânci prezenţa Israelului în Gaza - dacă nu se ajunge la un acord, Israelul ar putea lansa o invazie terestră pe scară largă în oraşul Rafah din sudul Gaza, unde se adăpostesc peste 1 milion de palestinieni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4186 secunde