Pacient cu accident vascular transferat de la Cluj pentru extragerea cheagului de sânge

931
Pacient cu accident vascular transferat de la Cluj pentru extragerea cheagului de sânge - hepta75137361scaled-1714898110.jpg

Articole de la același autor

Un pacient în vârstă de 47 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut, a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.


Potrivit acestora, cazul reprezintă o premieră pentru SCJU Suceava, care a preluat un pacient dintr-un centru universitar.


Anterior, el a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională, fie din lipsă de medici, fie că nu aveau instrumentele pentru intervenţie, informează news.ro


"Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11,30. A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolva cheagul de sânge) la ora 14,00 la spitalul din Cluj. Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Judeţean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervenţională. Este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar", au transmis reprezentanţii SCJU Suceava. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1965 secunde