Celulita protejează femeile de riscul accidentelor vasculare

186
Celulita protejează femeile de riscul accidentelor vasculare - celulita-1689961787.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă femeile care au tendința de a acumula celulită în zona coapselor și a șoldurilor urăsc acest lucru, au un beneficiu în plus față de celelalte. Un studiu recent a demonstrat că femeile care au celulită beneficiază de protecție suplimentară împotriva demenței sau a accidentului vascular cerebral.

Specialiștii au concluzionat, în cadrul cercetărilor pe care le-au efectuat, că estrogenul, hormonul sexual feminin, acționează precum un antiinflamator natural. „Când oamenii se gândesc la protecția împotriva inflamației în cazul femeilor, primul lor gând este estrogenul. Dar trebuie să depășim această idee simplistă că fiecare diferență între sexe implică diferențe hormonale și expunerea la hormoni”, informează Alexis Stranahan, unul dintre coordonatorii studiului.

Oamenii de știință susțin că acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații au, de regulă, un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni cauzate de inflamație, precum infarct și accident vascular cerebral.

De asemenea, în momentul în care apare menopauza, femeile produc mai puțin estrogen astfel că încep să cumuleze mai multă grăsime viscerală decât grăsime subcutanată.

Cercetătorii au efectuat studiul pe șoareci. „Când am scos din ecuație grăsimea subcutanată, creierul femelelor a început brusc să arate semne de inflamație, la fel ca în cazul masculilor, iar femelele au dobândit mai multă grăsime viscerală”, a concluzionat Alexis Stranahan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5304 secunde