Hemoragia intracerebrală, o urgenţă. Este mortală și poate provoca o serie de complicaţii

387
Hemoragia intracerebrală, o urgenţă. Este mortală și poate provoca o serie de complicaţii - fondhemoragia1-1641306157.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care o persoană a fost diagnosticată cu hemoragie intracerebrală, trebuie să știți că este o urgenţă medicală, deoarece rata mortalităţii este foarte mare și poate provoca o serie de complicaţii. Pe scurt, hemoragia intracerebrală este o situaţie gravă care poate pune viaţa pacientului în pericol, întrucât constă în sângerări în interiorul creierului. Mai departe, din această cauză, alte părţi ale corpului sunt lipsite de oxigen.

Înainte de toate, însă, trebuie să știți că hemoragia intracerebrală este a doua cauză de accident vascular cerebral. Mai mult decât atât, mortalitatea hemoragiei intracerebrale, în ciuda tratamentelor actuale, este foarte ridicată. În plus, cei care reușesc să supravieţuiască au numeroase probleme. Potrivit dr. Iuliana David, incidenţa acestei afecţiuni crește odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, vârsta nu este singurul factor de risc. Hemoragia intracerebrală, așa cum am menţionat deja, este sângerarea care apare în interiorul creierului. De obicei, provoacă leziuni neurologice cu debut brusc și chiar comă, din cauza lipsei de aport de sânge către alte părţi ale creierului.

„Practic, sângele nu își continuă călătoria prin vasele de sânge, motiv pentru care este important să se facă distincţia între hemoragia intracerebrală și cea intracraniană. De exemplu, hemoragiile intracraniene, spre deosebire de hemoragiile intracerebrale, apar în interiorul craniului, dar nu în parenchimul creierului, şi aici ne referim la hemoragiile intraventriculare, subarahnoidiene, subdurale și epidurale. Apoi, hemoragia intracerebrală este una dintre principalele cauze ale accidentului vascular cerebral. De fapt, experţii estimează că aproape 15% din accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de această afecţiune. În plus, are o rată ridicată a mortalităţii, mai ales în primele zile”, a explicat medicul.

După cum am explicat, hemoragia intracerebrală este asociată cu un defect neurologic care apare brusc. În funcţie de cauza sângerării, aceasta poate progresa foarte repede (în decurs de una până la două ore) sau mai lent. În plus, simptomele variază în funcţie de zona afectată. Ca și în cazul accidentelor vasculare cerebrale ischemice, pierderea puterii pe o jumătate a corpului este des întâlnită. Cu alte cuvinte, dacă sângerarea a avut loc în partea dreaptă a creierului, piciorul și braţul stâng vor fi afectate. Ca urmare, deseori se întâmplă ca pacientul să-și piardă sensibilitatea sau să simtă furnicături. De asemenea, hemoragia poate afecta vorbirea sau capacitatea de a înţelege limbajul. Unii oameni, în schimb, își pierd vederea la un ochi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4138 secunde