Recuperare medicală robotică Reogo, la Neurology Clinic din Constanța

2449

Articole de la același autor

Aţi avut ghinionul de a suferi un accident vascular cerebral? În aceste condiții, kinetoterapia robotică, de la Neurology Clinic din Constanța, din bulevardul Tomis, nr. 234, vă poate ajuta. Deseori, oamenii ajung în cabinetele medicale cu un asemenea diagnostic, care necesită recuperarea mișcării membrului superior paralizat (umăr, braț, mână).

Potrivit dr. Silvia Popi, investigația se folosește de robotul Reo-Go, dotat cu un software avansat, care permite personalizarea și adaptarea exercițiilor pentru fiecare pacient în parte, în funcție de capacitatea lui și etapa bolii pacientului. Revoluționar în acest domeniu, aparatul Reo-Go vine în sprijinul bonavilor, întrucât oferă feedback vizual și auditiv ca mijloc de îmbunătățire a mișcărilor. „Terapia este similară cu activitatea unui joc video, prin faptul că se folosește un joystick asistat robotizat. În timp ce pacientul stă în fața unui ecran, joystick-ul este deplasat către o țintă de pe ecran. Atât pacienții pasivi, cât și cei activi pot beneficia și avansa la niveluri mai ridicate de funcționalitate prin tratamente individualizate, sub îndrumarea terapeutului. Prin acest sistem robotizat se îmbunătățește și motivația pacientului, întrucât se utilizează exerciții personalizate și jocuri antrenante adaptate capacității lor funcționale individuale. În acest fel, se îmbunătățesc tonusul muscular, gama de mișcare, precizia mișcărilor, dar și funcțiile cognitive”, a explicat specialistul.



În plus, fiind un dispozitiv asistat, Reo-Go oferă până la zece ori mai multe repetări pe sesiune decât un tratament non-robot, îmbunătățind astfel rezultatele de recuperare și tratament. Pe scurt, aparatul oferă îmbunătățiri notabile ale funcționalității în umăr, cot și antebraț, îmbunătățiri care se mențin în timp. Ca urmare, exercițiile și jocurile concepute pentru recuperarea mâinii sunt dirijate de terapeut și memorate în biblioteca informatică a robotului și astfel se permit monitorizarea progresului, scorul și cuantificarea deficitului motor, pentru exportul acestor date la cerere.

Platforma tridimensională permite mișcări graduale de antrenare a creierului

„Practic, aceasta este o platformă tridimensională ce permite mișcări graduale de antrenare a creierului, mișcări repetitive, de zece ori mai mult decât antrenarea non-robotică, ceea ce face ca recuperarea să fie mai rapidă și mai calitativă. Practic, antrenamentul neuro-muscular, terapia ocupațională servesc la refacerea circuitelor din creier și reorganizarea lor prin feedback avansat. Beneficiile se vor observa la nivelul asupra tonusului muscular, acurateții mișcărilor și funcției cognitive”, a explicat dr. Popi.



Altfel spus, antrenamentul în mediul virtual în reabilitarea post-accident vascular cerebral este stabilit ca o nouă abordare pentru neuroabilitare, în special ReoTherapy(REO), un dispozitiv de antrenament virtual asistat de robot. Programul inovator asistat de robot se bazează pe conceptul dovedit ce atestă faptul că repetițiile numeroase ale mișcărilor orientate funcțional pot stimula reorganizarea corticală a pacienților cu AVC și, astfel, pot declanșa o recuperare mai rapidă.

„Atenţie! Atât pacienții pasivi, cât şi cei activi pot beneficia și avansa la niveluri mai ridicate de funcționalitate, prin tratamente individualizate, sub îndrumarea terapeutului. Prin acest sistem robotizat se îmbunătățește și motivația pacientului, întrucât se utilizează exerciții personalizate și jocuri antrenante adaptate capacității lor funcționale individuale, îmbunătățind tonusul muscular, gama de mișcare, precizia mișcărilor, cât și funcțiile cognitive”, a completat dr. Popi.



În prezent, Neurology Clinic vine în sprijinul pacienților cu pachete de recuperare robotică, accesibile, și anume zece ședințe 500 lei și 20 ședințe, la prețul de 1.000 lei, de la 100 lei prețul unei singure ședințe. În plus, pacienții pot beneficia de transport cu o mașină specială, către și dinspre clinică. Pentru orice fel de relații, sunați la numerele de telefon 0730.070.018/0759.041.802.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.018 secunde