Ce trebuie să faceţi după extracţia unei măsele de minte

277
Ce trebuie să faceţi după extracţia unei măsele de minte - fondmasele2-1635862219.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți oameni urăsc, pur și simplu, să meargă la dentist pentru că se tem de procedurile dureroase. Scoaterea măselei de minte este, de obicei, una dintre sursele fricii de dentist, deoarece operațiunea de extragere a acesteia este mai greoaie, din cauza poziționării proaste a acesteia.

De regulă, măselele de minte apar undeva între 17 și 25 de ani, dar sunt și cazuri în care nu apar niciodată, deși acest lucru se întâmplă mai rar. Ele sunt numite și al treilea molar și ocupă ultimul loc pe linia dinților. În unele situații, apariția unei măsele de minte poate provoca anumite simptome, durere, infecție, iar eliminarea ei devine, astfel, o necesitate. De exemplu, atunci când măseaua de minte apasă pe ceilalți dinți, se creează tensiune în cavitatea bucală. Așa cum am menționat deja, măselele de minte apar la vârsta adultă, atunci când ceilalți dinți sunt deja pe deplin formați.

Potrivit dr. Crina Constantin, aceasta înseamnă că mulți oameni nu au suficient spațiu în gură pentru ca acești dinți să se ridice și să se dezvolte normal. Prin urmare, anumite măsele de minte pot crește prin apăsarea dinților de lângă acestea. Practic, măselele de minte apar în partea din spate a gurii și uneori nu pot trece prin osul maxilarului. Mai departe, acest lucru poate provoca dureri și complicații. Gingiile se pot infecta, dinții adiacenți pot fi deteriorați și întreaga zonă se inflamează.

De asemenea, persoanele care au gura mică observă că toți dinții se schimbă și pot suferi modificări din cauza presiunii exercitate de măselele de minte. Chiar dacă la început pare că totul este în regulă, în timp pot apărea probleme.

Problema este că, fiind situați în partea din spate a gurii, se întâmplă des ca acești dinți să aibă carii sau să acumuleze tartru. „Din păcate, toate aceste aspecte fac ca eliminarea măselelor de minte să fie mai indicată decât îngrijirea lor. De ce? Pentru că ele pot provoca dureri de maxilar sau chiar dureri de cap. De asemenea, pot declanșa respirația urât mirositoare și inflamații ale gingiilor. Ca urmare, extracția are loc printr-o intervenție chirurgicală ambulatorie, care nu durează mai mult de aproximativ o oră și jumătate, iar stomatologii folosesc anestezia locală.

Imediat după extracția lor, medicii recomandă anumite lucruri pentru ca recuperarea să se desfășoare fără probleme. În primul rând, este important să utilizați analgezice. De fapt, le puteți folosi pentru a calma durerea sau a preveni apariția acesteia”, a explicat medicul.

În unele cazuri, se optează pentru o compresă rece pe obraz pentru a reduce inflamația. Alte sfaturi utile sunt să nu scuipaţi imediat după operație. În acest fel, se previne sângerarea plăgii. De asemenea, nu este indicat să vă apucaţi de activități obositoare, iar când mâncaţi, puneţi accent pe mâncăruri moi în primele 24 de ore. De asemenea, este esențial să beţi multă apă și să evitați băuturile calde, alcoolul și cafeaua. În plus, abţineţi-vă, pe cât posibil să nu fumaţi şi să nu beţi cafea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5864 secunde