Entorsă de gleznă sau genunchi? Clinica „Fiziozone” vă poate ajuta să vă recuperați

285

Articole de la același autor

Este luna august, este perioada vacanţelor şi toată lumea este mai activă, iese mai des în natură, face mai multă mişcare sau chiar practică unele activităţi sportive. Totuşi, uneori, se întâmplă să mai suferiţi şi accidentări, iar articulaţiile cel mai frecvent afectate sunt genunchii şi gleznele.

Entorsele de gleznă sau de genunchi sunt cele mai frecvente consecinţe ale accidentărilor. Potrivit dr. Adriana Drăgan, articulaţia care are o entorsă este umflată, dureroasă, cu mobilitatea limitată, cu pielea mai caldă şi uneori chiar cu vânătăi. Pacientul poate călca pe piciorul afectat, de cele mai multe ori, dar cu greutate, cu durere. Dacă locomoţia este imposibilă, se impune, de urgenţă, consultaţia la medicul specialist şi evaluări imagistice (radiografie, ecografie musculoscheletală sau chiar RMN).

Măsurile terapeutice care se impun imediat după producerea unei entorse sunt: imobilizarea articulaţiei (cu faşă elastică compresivă), aplicaţii reci locale, restrângerea deplasărilor sau chiar repaus la pat cu piciorul ridicat. „Într-o entorsă sunt afectate ligamentele articulaţiei care pot fi întinse, rupte parţial sau total. Tratamentul de recuperare, alături de cel ortopedic este esenţial pentru o refacere completă a ligamentelor afectate. Dacă o entorsă nu se vindecă complet, fiind lăsată la întâmplare, articulaţia respectivă rămâne umflată, cu dureri la solicitări mai intense şi cu o instabilitate care poate favoriza, recidiva sau chiar poate duce în timp la instalarea artrozei. O entorsă tratată la întâmplare poate cauza mari neplăceri ulterior. O complicaţie care survine este şi algoneurodistrofia sau sindromul dureros complex regional de tip I, afecţiune care poate duce la compromiterea articulaţiei”, a explicat medicul.

Clinica „Fiziozone” din Constanţa dispune de aparatură de înaltă performanţă pentru recuperarea rapidă a acestei patologii, protocolul de tratament fiind axat pe terapii de biostimulare, antialgice şi vasculotrofice, cum sunt laserul, crioultrasunetul, terapia TECAR, terapia Deep-oscillation şi terapia cu vacuum intermitent, care reduc rapid durerea şi inflamaţia şi permit începerea şi a exerciţiilor fizice, a kinetoterapiei.

Exerciţiile fizice redau funcţionalitatea articulaţiei, întăresc musculatura slăbită prin imobilizare şi împiedică formarea cheagurilor de sânge periculoase. Alături de aceste terapii, infiltraţiile cu oxigen- ozon pot reduce semnificativ perioada de recuperare a unei entorse, dacă sunt corect executate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6161 secunde