Secție modernă de recuperare medicală la Eforie Sud. "Nevoia pentru aceste servicii este foarte mare!"

3278

Articole de la același autor

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală de la Eforie Sud, acum devenit secție exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, începe să renască. După o perioadă în care părea că soarta-i fusese pecetluită și zilele îi erau numărate, spitalul are, începând de ieri, o aripă nou-nouță, cu saloane și o bază de tratamente la cele mai înalte standarde.

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007 - 2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei.

Prezentă, vineri, la inaugurare, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a precizat că mai sunt încă multe lucruri de făcut atât pe zona de recuperare cât și, în general, pe zona medicală a județului Constanța. "Zona de recuperare este cea mai deficitară a sistemului medical în acest moment. Avem oaze de recuperare, dar insuficiente pentru nevoile pacienților. Centrul de aici este un pas înainte. Oferă pacienților servicii la standarde înalte, cu echipamente moderne. Aici se pot face și servicii medicale la cerere. Nevoia pentru aceste servicii este mare pe litoral în special, în lunile de vară", a declarat Sorina Pintea.

În Centrul de Recuperare pot fi internați 40 de pacienți și anual se estimează un total de 800 de persoane care pot beneficia de recuperare aici.

"Sunt patru saloane și patru rezerve, avem perspective de extindere la 70 de paturi, în viitorul cel mai apropiat. Noi funcționăm aici din 2014. Proceduri din spectrul de hidrotermoterapie, și aici mă refer la piscină terapeutică, la duș subacval, la aplicațiile de parafină, cuprinde toate procedurile de electroterapie. Din înalta frecvență avem radiațiile din unde ultrascurte și diapulsul, cu care ne mândrim. Este un aparat care se găsește în foarte puține baze de tratament, are indicații multiple, iar contraindicațiile sunt limitate și este singurul aparat de electroterapie care se poate aplica la pacienții cu materiale de osteosinteză. Avem aplicații de magneto-terapie, gimnastică medicală. Avem foarte multe solicitări, din toată țara", explică dr. Irina Albadi, medicul coordonator al Secției de Recuperare.

Investiții și la Năvodari

Tot vineri, oficialii au vizitat și viitorul Centru de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari pentru care primăria finanțează lucrările de reabilitare și modernizare. Centrul sanitar multifuncțional va funcționa ca o secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi și va avea o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore.

Autoritățile locale estimează că centrul va putea fi funcțional începând din primăvara anului viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0422 secunde