Polițiștii, în acțiune: 79 de mandate de percheziție într-un dosar de evaziune fiscală

415
Polițiștii, în acțiune: 79 de mandate de percheziție într-un dosar de evaziune fiscală - infractiunieconomice-1532105237.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul colegilor din Constanța, Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și București, au efectuat 79 de percheziții, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la 7.000.000 de lei.


Astfel, zilele trecute, polițiștii Serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au efectuat mai multe percheziții, în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. În cauză se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, fiind puse în executare 79 de mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 79 de societăți comerciale, dintre care 69 se află în județul Constanța, iar alte 10 în județele Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și municipiul București.


La efectuarea perchezițiilor au participat 128 de polițisti din Constanța și 20 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov, precum și colegi din cadrul polițiilor sectoarelor 1, 2 și 3 București.


Din investigații a reieșit că este vorba despre trei societăți tip fantomă, care ar fi furnizat doar facturi false, pentru materiale de construcții, unor societăți care, la rândul lor, le-ar fi înregistrat sub forma unor achiziții fictive, prejudiciind bugetul de stat.


De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.


Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 7.000.000 lei. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7084 secunde