Durerea în piept când tuşiţi apare mai des atunci când aveţi gripă

2419
Durerea în piept când tuşiţi apare mai des atunci când aveţi gripă - fonddurereainpiept12-1639326353.jpg

Articole de la același autor

De regulă, durerea în piept atunci când tuşiţi este un simptom des întâlnit în rândul persoanelor care suferă de anumite afecţiuni ale sistemului respirator. De cele mai multe ori, nu trebuie să vă panicaţi, dar dacă aceasta este persistentă, atunci poate constitui un motiv de îngrijorare. Deseori, oamenii o asociază adesea cu plămânii sau inima şi cred că este un semn al unei probleme majore de sănătate.

Cum spuneam, durerea în piept la tuşit este foarte frecventă la persoanele care suferă de anumite afecţiuni ale sistemului respirator, iar gripa este una dintre cele mai des întâlnite infecţii virale. De obicei, se manifestă brusc, cu simptome severe aproape din primul moment. Principalele simptome ale gripei sunt: febră, durere de cap, frisoane, durere musculară sau în piept. Din păcate, simptomele gripei tind să fie mai grave şi mai de lungă durată decât cele ale unei răceli. Potrivit dr. Corina Vasile, în astfel de situaţii, este normal să apară dureri în piept, dar, atenţie, trebuie să ştiţi că gripa poate agrava dacă pacientul se confruntă şi cu tuse.

Apoi, răceala este o afecţiune respiratorie infecţioasă virală, chiar mai des întâlnită la copii decât la adulţi, iar simptomele sale sunt mai puternice în primele trei zile. „Astfel, pe lângă starea generală de rău, durerile de gât şi mucusul abundent, tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale răcelii. Fiţi atenţi, însă, că dacă aceasta apare în mod repetat, tusea poate cauza dureri în piept. De obicei, simptomele răcelii se manifestă progresiv, după a treia zi de expunere la virus şi durează aproximativ o săptămână. Principalele simptome ale unei răceli sunt: congestie nazală, strănutat frecvent, gât iritat, tuse. Problema este, de fapt, alta. Faptul că afectează sistemul respirator este ceea ce face ca răceala să fie una dintre principalele cauze ce provoacă durerea în piept la tuşit”, a explicat medicul.

De asemenea, bronşita este inflamaţia bronhiilor, momente în care capacitatea de a respira scade. Simptomele pe care bronşita le provoacă sunt: respiraţie şuierătoare, mucus abundent, tuse, durere în piept şi de spate. Principala cauză a bronşitei acute este, deseori, prezenţa unei infecţii virale, dar, în alte cazuri este rezultatul unei răceli tratate prost. Cu toate acestea, poate fi cauzată şi de o infecţie bacteriană. Nu în ultimul rând, astmul este o afecţiune cronică care determină îngustarea căilor respiratorii ca urmare a apariţiei inflamaţiei. Astmul afectează căile respiratorii, inflamându-le şi îngustându-le. Problema este că, dacă nu este diagnosticat şi tratat în mod corespunzător, apar frecvent simptome precum scurtarea respiraţiei, respiraţia şuierătoare şi durerea în piept la tuşit. În plus, atunci când cineva suferă o accidentare la nivelul muşchilor sau al oaselor toracice sau din apropiere, durerea se va intensifica la tuse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4101 secunde