Tusea și febra persistentă, primele simptome ale tuberculozei

193
Tusea și febra persistentă, primele simptome ale tuberculozei - tuseasifebra-1437414831.jpg

Articole de la același autor

Tuberculoza este o afecțiune contagioasă, cu care sunt diagnosticați anual aproximativ 13.000 de români. Bacilul este transmis pe calea aerului: bolnavii elimină prin tuse, strănut, sau vorbit secreții care conțin bacili și astfel transmit infecția altor persoane. Se estimează că, în întreaga lume, infecțiile apar cu o rată de una în fiecare secundă. Cele mai predispuse sunt persoanele care au un sistem imunitar slăbit, persoanele care suferă de diabet sau de malnutriție, ori pacienții cu HIV. 


Primele simptome sunt tusea și expectorația persistentă, lipsa poftei de mâncare instalată treptat și scăderea în greutate. Tuberculoza se manifestă și prin febră (37-38 grade Celsius), însoțită de transpirație abundentă și de starea de oboseală. 


Dat fiind faptul că o parte dintre simptome pot fi puse pe seama unor alte afecțiuni, medicii recomandă efectuarea analizelor încă de la primele motive de suspiciune și, în cazul confirmării diagnosticului, începerea de îndată a tratamentului de specialitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Fumatul ucide vieți, familii, prietenii…
Pagina a fost generata in 1.2357 secunde