Copilul refuză mâncarea. Când avem motive de îngrijorare
220
Articole de la același autor
Cum pot evita gravidele pierderea sarcinii
16 Iulie 2015
Caz grav la Spitalul Județean Constanța! Gravidă în 6 luni fără să știe se zbate între viață și moarte
21 Iulie 2015
Bebeluș de 11 luni în moarte cerebrală! A mâncat fructe infestate cu o bacterie mortală
14 Iulie 2015
Dereglările hormonale - cauză a durerilor de sâni
06 Iunie 2015
Ochelarii - necesari și după operația de cataractă?
06 Iulie 2015
O porție pentru un copil mic ar trebui să fie un sfert din masa unui adult, spun medicii pediatri. În funcție de apetitul celui mic, porțiile nu ar trebui să depășească 15 grame de carne și maxim 4 linguri de legume.
"Aceste porții pot părea mici, dar e bine să se înceapă cu porții mici administrate în câteva secunde, cu un succes mai mare și mai multe oportunități de laudă.
Părinții ar trebui să țină cont că fiecare copil este unic, apetitul și nevoile diferă de la copil la copil și chiar la același copil în funcție de oră. Reducerea caloriilor grase se realizează prin alegerile alimentare.
În loc de hamburgeri, cartofi prăjiți, gogoși, produse de patiserie sau pește prăjit, puteți alege pentru masa copilului pui sau pește la grătar, pâine din cereale, batoane fără lipide, legume la cuptor, șerbet, coktail-uri de fructe.
În plus, refuzul copilului de a mânca nu trebuie să reprezinte un semn de boală pentru părinți, mai ales dacă nu se repetă mai mult de una sau două mese", a explicat dr. Cristina Mihai, medic pediatru, șefa secției de pe-diatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 14 Iulie 2015
Luni, 20 Iulie 2015
Vineri, 17 Iulie 2015
Luni, 13 Iulie 2015
Vineri, 10 Iulie 2015
Marţi, 30 Iunie 2015
Vineri, 26 Iunie 2015
Miercuri, 17 Iunie 2015
Marţi, 14 Iulie 2015