Bebeluși în pericol! Maternitatea a rămas fără medicamente

461
1
Bebeluși în pericol! Maternitatea a rămas fără medicamente - bebelusiinpericol-1434469327.jpg

Articole de la același autor

Situație disperată la maternitatea Constanța! Bebelușii născuți prematur, și așa destul de fragili, sunt în pericol din cauza lipsei tratamentelor. Conducerea Spitalului Județean anunță că fondurile necesare susținerii acestei secții sunt cu 30% mai mici decât ar fi normal și că unitatea sanitară trebuie să acopere cheltuielile din bani proprii. 


Lovitură după lovitură pentru mater-nitatea Constanța! În condițiile în care secția medicală este afectată din cauza lipsei aparaturii care îi menține în viață pe bebelușii născuți prematur, mai nou, se confruntă și cu lipsa medicamentelor. Conducerea unității sanitare spune că, pentru a nu pune în pericol viața nou-născuților, este nevoită să acopere necesarul de bani din fondurile spitalului. 


"Fondurile nu sunt la nivelul la care ne-am așteptat, iar numărul prematurilor este din ce în ce mai mare. Ne lipsesc ventilatoarele atât de necesare supraviețuirii acestor copii și cred că la nivel de minister nu se realizează dimensionarea fondurilor în relație cu adresabilitatea pacienților. Fiind o maternitate de gradul III, Constanța primește prematuri inclusiv din Tulcea și Medgidia, spitale care nu mai au secție de ATI prematuri, și chiar din Călărași. Din acest motiv, suntem nevoiți să evacuăm către București o parte din cazurile cele mai complexe, dat fiind faptul că secția se supraaglomerează de cele mai multe ori", a declarat, pentru "Cuget Liber", managerul Spitalului Jude-țean Constanța, Dănuț Căpățână. 


Fonduri cu 30% mai mici 
Deși există un program național care asigură fonduri pentru în-grijirea mamei și a copilului, conducerea instituției constănțene susține că acestea sunt insuficiente în comparație cu numărul foarte mare de copii născuți înainte de termen. 


"În ciuda faptului că există un program național în acest sens, sunt cu aproximativ 25-30% mai puține fonduri care să acopere cheltuielile pentru secția de prematuri. După terminarea proiectului de reabilitare a secției de pediatrie, urmează să stabilim un plan concret prin care să reabilităm și să dotăm și această secție. Este de precizat faptul că Asociația «Dăruiește Aripi», cea care a construit și centrul de tratare a cancerului pentru copii, a strâns un milion de euro din donații; acești bani vor fi direcționați către reabilitarea și dotarea secției ATI prematuri", a completat managerul.


Spitalul "acoperă" cheltuielile 
Cât privește fondurile destinate medicamentelor indispensabile copiilor născuți prematur, managerul susține că sunt acoperite de spital. "Din păcate, singura soluție pe care o avem în prezent este de a acoperi din fondurile spitalului și banii pentru această secție. Nu se pune problema ca acești copii să fie în pericol, însă medicii fac eforturi deosebite pentru a reduce mor-talitatea infantilă și pentru ca acești copii să supraviețuiască", a precizat Dănuț Căpățână. Anual, cel puțin 15% din nașterile ce au loc la maternitatea Constanța sunt premature. Pentru ca acești micuți să aibă șanse de supraviețuire, este nevoie de aparatură performantă care să îi ajute să se dezvolte normal. În acest sens, Asociația "Dăruiește Aripi" a demarat un proiect de reabilitare a secției de neonatologie.


Comentează știrea

catalin
17 iunie 2015

Ai un vis, dar n-ai resurse ?! Daca esti dispus să-ti conduci viața după o  viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3935 secunde