Cum se manifestă otita externă

241
Cum se manifestă otita externă - cumsemanifestaurecheinotatorului-1432566516.jpg

Articole de la același autor

Otita externă reprezintă inflamația pavilionului auricular sau a conductului auditiv extern (canalul ce duce spre timpan). Boala apare cel mai frecvent vara, mai ales după băile frecvente în piscine și înotul în mare ce favorizează înmulțirea bacteriilor care generează infecția. Prin stagnarea apei în interiorul canalului auditiv, pielea care căptușește pavilionul se înmoaie.

"Cei mai frecvenți microbi întâlniți sunt pseudomonas aeruginosa și staphylococcus aureus care se înmulțesc mai ales în condiții de umiditate crescută. Afecțiunea mai este denumită și «urechea înotă-torului», deoarece se manifestă frecvent în rândul celor care practică sporturi de acest gen. Se manifestă prin prurit (senzații de mâncărime), senzații de arsură sau de ureche plină, slăbirea acuității auzului, îngustarea conductului auditiv extern, umflarea conductului auditiv, purulențe, inflamarea glandelor din jurul gâtului.

Cel mai frecvent tratament constă în folosirea picăturilor ce conțin antibiotice sau antibiotice împreună cu corticosteroizi, pentru reducerea inflamației. În unele cazuri sunt necesare antibioticele orale pentru a crește eficiența tratamentului", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic pediatru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5769 secunde