Pericolul obezității. La ce riscuri se expun copiii care depășesc greutatea ideală

398
Pericolul obezității. La ce riscuri se expun copiii care depășesc greutatea ideală - pericolulobezitatii-1432059846.jpg

Articole de la același autor

Copiii obezi sau supraponderali sunt predispuși la o greutate corporală mare și la vârsta adultă, dar au și o înclinație către afecțiuni precum diabet, dislipide-mie, probleme respiratorii, boli cardio-vasculare și probleme ortopedice încă de la o vârstă tânără.

"În general, se consideră obez un copil a cărui greutate depășește cu 20% greu-tatea ideală. Excesul cu 10% față de ideal se definește cu termenul de «suprapondere». Principalele cauze ale instalării obezității sunt alimentația incorectă și lipsa activității fizice. Doar la un procent minim de copiii obezi, excesul de greutate este secundar unor tulburări endocrine sau unor anomalii genetice", a explicat dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, șefa secției de pediatrie a Spitalului Județean Constanța.

"Gradul de obezitate din copilărie influențează gradul de obezitate de la maturitate", mai spune medicul.

Copiii supraponderali sau obezi au mai multe șanse să rămână obezi ca adolescenți decât copiii mai slabi. Tot astfel, cu cât un copil se menține obez o dată cu înaintarea în vârstă, cu atât mai mari sunt șansele ca el să devină un adult obez. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5965 secunde