Creșterea în greutate, principala cauză de diabet zaharat

195
1
Creșterea  în greutate, principala cauză de diabet zaharat - crestereaingreutate-1431860707.jpg

Articole de la același autor

"Creșterea în greutate este cea mai importantă cauză a apariției diabetului zaharat de tip 2, astfel că riscul apariției diabetului zaharat tip 2 este de 20-40 de ori mai mare la obezi față de normoponderali", explică dr. Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate în cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Regimul alimentar este de o importanță primordială în tratamentul diabetului, fiind cel mai bun mijloc de echilibrare a bolii. El nu numai că ajută la echilibrarea glicemiei, dar contribuie și la evitarea complicațiilor acute ale diabetului, adică hipoglicemia sau hiperglicemia, și, pe termen lung, reduce riscurile de boli cardiovasculare, renale, neurologice sau oculare.

"Atât prevenția, cât și tratarea diabetului trebuie să includă păstrarea unei greutăți corporale normale, mișcarea fizică zilnică, nutriția corectă printr-o alimentație corectă, eliminarea grăsimilor saturate din alimentația zilnică (reducerea consumului de carne și înlocuirea cu pește, înlocuirea uleiului de floarea soarelui cu ulei de măsline și evitarea alimentelor prăjite în ulei, dar și creșterea consumului de legume și fructe proaspete, precum și de cereale integrale, înlocuirea pâinii albe cu pâine integrală sau de secară, cereale integrale la masa de dimineață și seară, evitarea pastelor, produselor făinoase din faină albă și reducerea dulciurilor și prăjiturilor, precum și a băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr", completează medicul. 

Comentează știrea

diabetmag
8 august 2015
oferta

Primul magazin online pentru diabetici Diabetmag va astepta cu o gama variata de produse fara zahar, glucoemmetre si accesorii, ceaiuri si suplimente alimentare, indulcitori naturali si sintetici, carti despre diabet si diete. Avem in stoc si ogama variata de produse fara gluten si produse bio. Transportul se face oriunde in Romania prin firmele de curierat. Va asteptam cu drag pe siteul nostru. http://diabetmag.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde