Sfaturi pentru a evita excesele culinare de Paște

135
Sfaturi pentru a evita excesele culinare de Paște - sfaturiexceseculinarepaste-1428584741.jpg

Articole de la același autor

Sărbătorile Pascale reprezintă un prilej de a petrece câteva zile în sânul familiei, de a ne ruga pentru sănătate, pace și armonie, dar și de a ne înfrupta din bunătățile de pe masa festivă. Specialiștii atrag din nou atenția asupra alimentației și recomandă evitarea exceselor culinare.

"Pentru cei care au ținut post, trecerea la alimentația de sărbători trebuie să se facă progresiv. Pentru a-și menține sănătatea și starea de bine în această perioadă de sărbătoare, oamenii trebuie să mănânce în cantități mici alimentele pe care și le doresc, deoarece cantitatea e foarte importantă în alimentație. Nu trebuie să amestece tot ce se află pe masa de Paște. Alimentele au timpi diferiți de digestie, iar unele combinații alimentare sunt total contraindicate și pot provoca indigestii și balonări", a transmis dr. Loti Popescu, medic de familie, coordonatorul programelor de sănătate în cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța.

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească salatele, iar dulciurile trebuie evitate, în condițiile în care cozonacul este nelipsit de pe fiecare masă.

"E recomandat ca oamenii să consume mai puțină carne și mai multă salată. Ideea este de a neutraliza aciditatea cărnii cu salatele alcaline. Ouăle sunt gustoase, dar nu trebuie să se mănânce multe. Nu abuzați de alcool și beți, cu moderație sau deloc, băuturi acidulate. Beți apă plată sau minerală. Dacă ați ales să mâncați, ca desert, cozonac, atunci nu mai e nevoie de alte dulciuri", a continuat dr. Loti Popescu.

Specialiștii recomandă și mișcarea în aer liber și cumpătarea.

"Faceți mișcare cam o oră în fiecare zi. Bucurați-vă de aceste zile, de relaxare, de reunirea cu familia și prietenii, bucurați-vă de natură, de câteva clipe de odihnă. Nu vă suprasolicitați organismul, încercați să mențineți un echilibru, iar cei care au deja probleme cro-nice de sănătate trebuie să-și continue tratamentul și să fie foarte atenți la stilul lor de viață în aceste zile", a conchis coordonatorul programelor de sănătate în cadrul DSP Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7916 secunde