Rana pe colul uterin poate cauza cancer. Care sunt simptomele

713
1
Rana pe colul uterin poate cauza cancer. Care sunt simptomele - ranapecol-1431615493.jpg

Articole de la același autor

Rana pe col sau cervicita reprezintă o leziune diagnosticată în urma exa-menului clinic ginecologic și este, în majoritatea cazurilor, o sursă a unor inflamații ale colului uterin, netratate sau tratate necorespunzător de-a lungul timpului.

Aceasta descrie apariția de celule anormale pe suprafața colului uterin. Colul uterin reprezintă partea inferioară a uterului, care pătrunde în vagin.

"Incidența cancerului de col uterin este semnificativ crescută la femeile cu debut al vieții sexuale la vârsta tânără, parteneri sexuali multipli, număr mare de sarcini, număr mare de avorturi, fumătoare. De obicei, pacientele nu acuză simptome decât în faze avansate de boală. Secreția vaginală poate fi ușor modificată, pot apărea sângerări inter-menstruale. Apariția durerii pelvine, durerii lombare, durerii în timpul actului sexual, a menstruațiilor abundente denotă o evoluție a infecției. Inflamația locală antrenează infertilitatea prin modificările de la nivelul colului, împiedicând trecerea spermatozoizilor", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Constanța. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2624 secunde