Pacienții cu boli cronice - acces limitat la tratament și discriminare socială!

285
Pacienții cu boli cronice -  acces limitat la tratament  și discriminare socială! - pacientiicuboli-1429883645.jpg

Articole de la același autor

Cele mai importante probleme cu care se confruntă un pacient suferind de boli cronice în România sunt accesul limitat la un tratament corespunzător și accesul limitat la servicii medicale, arată studiul "Societatea românească și afecțiunile cronice", derulat de Coaliția Organiza-țiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

84,96% dintre respondenți cunosc ce înseamnă o boală cronică, iar 62,96% au în familie sau printre cunoscuți persoane cu boli cronice precum hepatită cronică, boli cardiovasculare, HIV, boala Alzheimer, Boala Parkinson, TBC, psoriazis, diabet, boli reumatismale autoimune, cancer, scleroză multiplă, boli inflamatorii intestinale, boli rare.

"Am realizat acest studiu din dorința de a vedea cum sunt priviți pacienții cronici. Mulți dintre respondenți consideră că sistemul de sănătate și societatea discriminează pacienții", a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Un Top 5 al celor mai grave boli cronice este: cancerul, considerat grav sau cel mai grav de un procent de 94,28% dintre respondenți, infecția cronică cu HIV - 90,78%, scleroza multiplă - 88,62%, Alzheimer - 82,33% și boala Parkinson - 77,67%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2321 secunde