Terapie senzorială pentru copiii cu dizabilități

283
Terapie senzorială pentru copiii  cu dizabilități - terapiesenzorialacristinagemanar-1429883551.jpg

Articole de la același autor

Încă de anul trecut, specialiștii din cadrul Centrului de Autism Marea Neagră Constanța au pus bazele unei terapii inovative pentru copiii cu dizabilități (ADHD, autism, sindrom Down, retard), o terapie ce presupune un contact direct între terapeut și copil, prin intermediul unor covoare senzoriale și a camerei de stimulare senzorială.

"Terapia senzorială a picioarelor ușurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitație și agresivitate. Efectele le-am observat chiar de la prima ședință. Dacă, la început, copiii intrau plângând, la sfârșitul sesiunii de lucru, sub îndrumarea mea directă, copiii erau extrem de încântați de activitatea desfășurată.

Covoarele senzoriale sunt confecționate manual și au fost modificate în permanență, pentru a putea obține cel mai bun randament în ceea ce privește interacțiunea dintre copil și covor. În realizarea covoarelor senzoriale, ne-am inspirat din materiale pe care le găsim în natură. Materialele finale, unde am obținut cele mai bune rezultate, sunt și cele pe care le utilizăm în momentul de față: gazon artificial, bambus, piatră de râu, marmură, bumbac, scoarță de copac, bambus mic, fibră de copac.

Fiecare copil beneficiază zilnic de 50 de minute de acest tip de terapie ce are loc în camera de stimulare senzorială. Avantajul acestei terapii este dat de faptul că natura interacțiunii este indirectă, copilul nu o percepe ca o comandă sau sarcină de executat, desfă-șurarea activității se face în mod cât mai natural", a precizat psiho-logul Adrian Gemănaru, manager al Centrului de Autism Marea Neagră Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3916 secunde