Alimentația în timpul alăptării: ce mâncăruri trebuie evitate

193
Alimentația în timpul alăptării: ce mâncăruri trebuie evitate - alimentatia-1432311181.jpg

Articole de la același autor

Mamele suferă foarte des de diferite tipuri de boli alergice, care împiedică buna funcționare a tractului gastrointestinal. Aceste afecțiuni dereglează bariera de funcționalitate a intestinului, iar anumiți antigeni (substanțe care produc reacțiile alergice), care în mod normal sunt eliminați din organism, sunt absorbiți în sânge și, în mod corespunzător, ajung în laptele matern.

"În primul rând, după naștere trebuie evitate mâncărurile grase, prăjelile, alimentele afumate, maioneza și ciupercile! Acestea sunt alimentele care pot modifica foarte mult consistența, calitatea și siguranța laptelui matern. De asemenea, se recomandă ca în timpul alăptării să nu fie consumate conserve, mezeluri, fructe de mare, fructe exotice, cafea, cacao, ciocolată și fructe care conțin alergeni, precum pepenele roșu sau căpșunile. În schimb, se recomandă peștele, carnea de pui, legumele proaspete, cerealele integrale, produsele lactate și sucurile de legume", a precizat dr. Cristina Mihai, medic pediatru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.56 secunde