De ce nu trebuie "îndopați" bebelușii

419
De ce nu trebuie

Articole de la același autor

Pe principiul "gras și frumos", părinți și bunici deopotrivă își "îndoapă" copiii și nepoții până la refuz, deși aceștia nu depășesc vârsta de 1 sau 2 ani, vârstă la care sistemul digestiv încă nu poate digera alimentele pentru adulți.

"Din păcate, alimentația bebelușului, mai ales în cazul cuplurilor care se află la primul copil, este o reală piatră de încercare. Unul dintre motive îl constituie și suspiciunile că micuțul nu mănâncă suficient. Părinții ar trebui să știe că, de exemplu, în cazul supraali-mentării copilului, apar o serie de semnale de alarmă. Printre acestea se numără stările de vomă după masă și scaunele aproape lichide. Este adevărat că mulți copii regurgitează după masă, din cauza faptului că sistemul lor digestiv este insuficient dezvoltat sau imatur, dar nici pe departe nu este același lucru cu a vomita cea mai mare parte a hranei sau chiar tot", a explicat dr. Katy Blacioti, medic primar pediatru în Clinica Homeomed.

Și mamele pot întâmpina o serie de probleme când alăptează la sân, cum ar fi așezarea bebelușului în poziția optimă pentru supt și plasarea mamelonului în gura micuțului. De asemenea, multe femei se confruntă cu dureri și sensibilitate mare a mameloanelor, mastită, iar pentru astfel de neajunsuri nu întotdeauna se grăbesc să ceară sfatul medicului pediatru, lucru absolut incorect.

Important! Este esențial ca o proaspătă mamă să aibă grijă atât de ea, cât și de bebeluș. Adică, să fie odihnită, să consume suficiente lichide, să aibă o dietă echilibrată, să fie ajutată de ceilalți membri ai familiei în treburile casnice, astfel încât să se poată relaxa și ocupa cât mai bine de noile sale îndatoriri. La fel de important este să respecte sfaturile medicului pediatru privind alimentația corectă a copilului, în funcție de vârsta la care a ajuns. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4115 secunde