Caz grav la Spitalul Județean Constanța! Gravidă în 6 luni fără să știe se zbate între viață și moarte

7670
4
Caz grav la Spitalul Județean Constanța! Gravidă în 6 luni fără  să știe se zbate între viață și moarte - mihneaavramdirectormedicalspital-1437415237.jpg

Articole de la același autor

O femeie care a ajuns week-endul care a trecut la unitatea de primiri urgențe mai mult moartă decât vie era de fapt însărcinată în 6 luni. Pacienta a fost stabilizată de echipa de la unitatea de primiri urgențe și transferată pe secția de obstetrică - ginecologie unde a și fost operată de urgență.

Contactat telefonic ieri dimineață, șeful secției, dr. Vlad Tica, a declarat, inițial că nu știe foarte multe date despre acest caz.

"Știu că pacienta era într-o stare foarte gravă, însă voi afla mai multe detalii în zilele următoare". Câteva ore mai târziu, medicul a revenit cu o declarație telefonică în care a precizat: "Pacienta a ajuns la spital într-o stare foarte gravă și a intrat imediat în sala de operații. Eu doar am asistat la intervenția chirurgicală care a fost efectuată de dr. Cristurean și încă un medic specialist. Aceasta este în continuare în pericol de moarte, cu o patologie fragilă a cărei cauză rămâne încă necunoscută, însă se pare că este o problemă care îi poate afecta coagularea. Este și acum la reanimare și prognosticul este rezervat. Îmi este imposibil să explic cum o femei de 30 de ani cu 3 copii acasă să nu simtă că este însărcinată, cu atât mai mult cu cât copilul mișca și sarcina nu a înaintat peste menstruație. Din fericire, astfel de cazuri sunt foarte rare", a declarat șeful secției.

La rândul său, doctorul Mihnea Avram, directorul medical al unității sanitare, ne-a declarat că "femeia a ajuns în stare foarte gravă la spital și a fost transferată pe terapie intensivă. Aceasta a fost operată de medicul Viorel Cristurean, medic primar obstetrică - ginecologie, cel care i-a ținut locul doctorului Tica. În prezent, pacienta este stabilă, se simte bine și a născut un copil de 900 de grame. Mama și copilul vor rămâne în continuare sub suprave-ghere medicală.

Pe de altă parte, am avut și cazuri în care pacientele nu știau că sunt însărcinate și au aflat abia la 9 luni, adică atunci când au ajuns la spital să nască", a declarat directorul medical.

Acesta a mai precizat că pacienta a ajuns la spital cu preeclamsie severă și că numărul trombocitelor a fost sub limită.

Preeclamsia este o complicație care se manifestă începând cu săptămâna 20 de sarcină. Cauza acesteia este dezvoltarea defectuoasa a vaselor de sânge care au rolul de a transmite nutrienții la făt. În acest caz, apare hipertensiunea, iar sângele gravidei este împins cu mai multă forță spre placentă. 

Comentează știrea

ben
21 iulie 2015
Indiferent cine...

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Ba baieti
21 iulie 2015
Pacienta

De un sa stie Tica? Ala e plecat mereu pe banii SCJU prin stainatate. De cand Cuget Liber promoveaza atat de mult mazaristii si strutistii? Erati ziar serios.

pacient
21 iulie 2015
posibil

nu intelegi ca esti tu retardat. dovada limbajul folosit. eu am fost un astfel de pacient. si am 2 copii minunati. iar asta nu are treaba cu rostogolitul; poate nu stii ce inseamna sexul

Mihai
22 iulie 2015
oferta

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati. Cerinte: calculator, conexiune internet , rabdare, cunostinte minime PC, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii . Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa : [email protected]

Pagina a fost generata in 0.6544 secunde