Sprijin social pentru pacienții cu tuberculoză multidrog rezistentă

141
Sprijin social pentru pacienții cu tuberculoză multidrog rezistentă - sprijinsocial-1423584460.jpg

Articole de la același autor

În perioada decembrie 2014 - mai 2015, Asociația pentru sprijinirea pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă (ASPTMR) va derula proiectul "Sprijin social pentru aderența la tratament a pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă". Prin proiect, se vor distribui pacienților cu tuberculoză multidog rezistentă din șase județe, printre care și Constanța, circa 350 de pachete sociale care conțin hrană și obiecte de igienă. 


În România, în fiecare an, tuberculoza ucide 1.100 de persoane și afectează alte 16.000, majoritatea din rândul populației tinere și active. Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă primesc adesea diagnosticul târziu, iar mulți dintre ei nu beneficiază de tratament complet și de calitate și nici de măsuri de protecție socială. Mai mult decât atât, milioane de români sunt expuși la tuberculoză și riscă să o dezvolte, căci populația este insuficient informată cu privire la afecțiune și la căile de infectare. 


România este țara cea mai afectată de tuberculoză din Uniunea Europeană. Tuberculoza multidrog rezistentă este forma de tuberculoză care a căpătat rezistență la cel puțin două medicamente cu eficiența cea mai mare. Tratamentul durează aproximativ doi ani și constă în administrarea zilnică a mai multor medicamente și a unei injecții în primele opt luni; până la final, tratamentul presupunea administrarea doar a unor pastile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Fumatul ucide vieți, familii, prietenii…
Marţi, 14 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3958 secunde