Pacienții nou diagnosticați cu HIV primesc și tratament pentru tuberculoză

122
2
Pacienții nou diagnosticați cu HIV primesc și tratament pentru tuberculoză - pacientiinoudiagnosticati-1417026208.jpg

Articole de la același autor

Co-infecția HIV/TB este cea mai des întâlnită problemă de sănătate în rândul persoanelor seropozitive și experiența în derularea programelor medicale ale Fundației Baylor Marea Neagră confirmă acest lucru. Din acest motiv există și recomandarea de testare HIV a tuturor cazurilor nou diagnosticate cu tuberculoză pulmonară.

Directorul medical al Fundației Baylor, dr. Emanoil Vasiliu spune că, potrivit statisticilor Centrului de Excelență, în anii 2010 și 2011 aproximativ 50% dintre cazurile noi de tuberculoză diagnosticate în rândul persoanelor seropozitive erau și cazuri noi de HIV.

Această situație a determinat echipa Baylor să își dezvolte activitatea în două direcții: creșterea numărului testărilor HIV efectuate și dezvoltarea de programe complete pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin tuberculoză a populației cu HIV.

Programul dezvoltat din 2014 de Fundație pentru prevenirea apariției infecției cu TB în rândul persoanelor seropozitive este "TB Guard - Profilaxia tuberculozei și a tuberculozei multidrogrezistente în rândul persoanelor care trăiesc cu infecția cu HIV". Pentru acest an echipa de proiect și-a propus dezvoltarea unei componente standardizate de profilaxie TB care să aibă în vedere, în special, grupurile de persoane infectate cu HIV considerate ca având cel mai mare risc de a se îmbolnăvi cu tuberculoză: pacienții care au sistem imunitar deficitar, copiii născuți din părinți infectați cu HIV care au între 6 luni și 3 ani și nu pot fi vaccinați împotriva tuberculozei; femeile gravide care trăiesc cu HIV, începând cu ultimul trimestru de sarcină; cazuri de HIV nou diagnosticate care au un sistem imunitar compromis.

Programul își propune atât să asigure pacienților cu HIV accesul la tratament profilactic cât mai rapid, dar și să susțină administrarea corectă a acestuia prin servicii de consiliere și de măsurare a aderenței.

După primele nouă luni de la demararea proiectului s-a reușit ca la peste 70% dintre pacienții care aparțin grupurilor de risc să se administreze tratament profilactic pentru TB, iar la aproape 73% dintre pacienții care aparțin aceleiași categorii să se ofere consiliere cu privire la importanța tratamentului profilactic.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

10m-40m Width Luxury Two Floors Tent for Events
16 martie 2015
10m-40m Width Luxury Two Floors Tent for Events

It's funny where we end up in our lives. 10m-40m Width Luxury Two Floors Tent for Events http://www.partytentforsale.com/10m-40m-width-luxury-two-floors-tent-events.html

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5814 secunde