Alarmant! Maternitatea Constanța a rămas fără vaccinuri pentru bebeluși

639
2

Articole de la același autor

Criză de vaccinuri în maternitatea Constanța! Sute de bebeluși născuți în ultima lună au fost reprogramați pentru vaccinarea anti-tuberculoză și hepatită, din cauza faptului că Ministerul Sănătății a întârziat licitațiile pentru achiziționarea vaccinurilor, iar acum dozele nu mai pot fi administrate.

Mămicile care au adus pe lume bebeluși în maternitatea din cadrul Spitalului Județean Constanța sunt trimise acasă cu bebelușii nevaccinați anti-tuberculoză și hepatită. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța susțin că vina pentru această situație este exclusiv a Ministerului Sănătății, care a întârziat achiziția vaccinurilor.

"Au fost epuizate stocurile cu vaccinurile BCG și cele anti-hepatită pediatrică, însă în această situație sunt zeci de maternități din întreaga țară. Am primit deja o adresă de la Ministerul Sănătății, în care suntem înștiințați că luna următoare vom primi toate dozele necesare și situația se va remedia", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Suzan Ibram, șef compartiment Supraveghere/Control Boli Transmisibile în cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.

"Copiii nu sunt în pericol!"

Deși mămicile care au născut în ultima perioadă la Constanța nu au primit vestea cu ochi buni, medicul susține că lipsa vaccinării nu afectează sănătatea copiilor și nu reprezintă un pericol pentru ei.

"Avem promisiuni că fiolele vor ajunge în județ și că le vom avea în depozitul DSP pentru a le putea distribui la toate maternitățile din județ. Achiziția se realizează centralizat, prin Ministerul Sănătății, iar noi vom lua toate măsurile necesare pentru ca fiecare nou-născut să beneficieze de vaccinare. Părinții trebuie să știe că vor fi chemați pentru vaccinare la spitale, în dispensarul TBC sau la cabinetele de medicina familiei, iar atunci copiii vor beneficia și de o consultație. Important este ca ei să înțeleagă că cei mici nu sunt în pericol", a mai spus medicul.

600 de copii născuți într-o lună

Potrivit reprezentanților DSP Constanța, în cadrul maternității Spitalului Județean se nasc aproximativ 600 de copii pe lună, jumătate dintre aceștia având nevoie, pe lângă imunizare, de îngrijiri speciale. Acest lucru se datorează problemelor de sănătate cu care ei vin pe lume și pentru care medicii depun toate eforturile pentru a-i trata.

"În medie, avem cam 650 de copii care au nevoie de vaccinarea anti-tuberculoză și hepatită, însă sunt foarte mulți care au reale probleme de sănătate", mai spune medicul. 

Comentează știrea

st3fun
27 iunie 2014
Cu alte cuvinte

ministerul sanatatii face, inca o data, pipi pe noi, cu bolta.

nu e singular
27 iunie 2014
dsp

Spitalul mare a ramas fara medici. Sectiile de medicina interna si neurologie functioneaza noaptea si in week-end fara doctori specialisti, doar cu rezidenti fara drept de parafa- anul 3 si 4. Este ILEGAL sa lasi un rezident fara sa fie asistat de un doctor. * Ii doare in coor pe doctori de pacienti, ei vor sa doarma linistiti.....dormi in pace, fni are grija de tine....tam-tam

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6381 secunde