Programe naționale întrerupte. Cum sunt afectați pacienții

165
Programe naționale întrerupte.  Cum sunt afectați pacienții - programenationale-1405445246.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, Mi-nisterul Sănătății sistează cinci dintre cele mai importante programe naționale. Decizia vine ca urmare a disfuncționalităților în derularea acestor programe care au apărut datorită schimbărilor repetate din sistemul de sănătate.

"În această situație se află programul de imunizare, cel de transplant, programul de depistare precoce a cancerului de col uterin, programul mamă și copil, precum și programul de combatere a tuberculozei. Aceste programe, care până în prezent erau derulate și monitorizate de către Ministerul Sănătății, vor fi preluate începând cu 1 august 2014 de către Casa Națională de Sănătate, care nu are structura administrativă și nici timpul necesar pentru a pune la punct mecanismul de derulare", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

În acest context, ministrul Sănătății a cerut convocarea unui grup de lucru format din reprezentanți MS și CNAS pentru gestionarea situației create, astfel încât pacienții beneficiari ai programelor naționale de sănătate să nu fie afectați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5731 secunde