"Viața fără droguri", o campanie pentru tinerii constănțeni

95

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății organizează, la Constanța, o campanie de combatere a consumului de droguri în rândul tinerilor, prezentându-le acestora ce efecte devastatoare au substanțele interzise asupra organismului.

De aceea, mesajul comun al reprezentanților Ministerului Sănătății, al Direcției de Sănătate și al organismelor care luptă împotriva consumului de droguri evidențiază consecințele asupra sănătății și calității vieții consumatorilor.

"Drogurile sunt substanțe chimice care alterează sau afectează funcționarea organismului. Există o mulțime de răspunsuri la întrebarea de ce consumă tinerii droguri. Unii cred că este singura cale prin care uită de probleme, în timp ce alții, mai rebeli, vor să aparțină unor anturaje.

Dacă drogurile fumate produc cancer pulmonar, cele injectabile sunt calea sigură de transmitere a bolilor infecțioase, inclusiv a HIV - SIDA.

Copiii și tinerii sunt ușor influențabili, astfel că, pe lângă familie, profesorii sunt cei care îi pot abate de la consumul de droguri", susțin reprezentanții DSP Constanța.

Pe de altă parte, drogurile sunt folosite pentru a face față presiunii sociale la care sunt supuși tinerii. În acest sens, psihologii susțin că abuzul de substanțe este un mecanism de înfruntare sau de înlăturare a sentimentelor de insecuritate. De aceea, aceștia trebuie să fie sprijiniți și îndreptați către alegeri sănătoase și constructive. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4988 secunde