Primul drogat din Constanța care a beneficiat de "Justiția terapeutică"

581
1
Primul drogat din Constanța care  a beneficiat de

Articole de la același autor

Primul constănțean consumator de droguri care va scăpa de închisoare grație "Justiției terapeutice" a ajuns în atenția specialiștilor de la Centrul Regional Antidrog Constanța.

Începând de anul acestea, legiuitorii sunt mai îngăduitori cu persoanele consumatoare de droguri. Dar numai dacă se dovedește faptul că doar consumă droguri, fără a fi și dealeri, a subliniat comisarul șef Cristian Oprișan, șeful Centrului Regional de Preve-nire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța. Iar săptămâna trecută, în atenția specialiștilor de la centrul menționat a ajuns primul constănțean pentru care a fost aplicată legea nouă, mai favorabilă.

Tânărul, student în București, a fost prins de polițiștii din Capitală având asupra lui câteva grame de cannabis. Acesta a recunoscut că stupefiantele erau pentru consumul propriu și a fost de acord să se trateze pentru dependența sa, astfel că a fost trimis la centrul din Constanța pentru evaluare și consiliere.

"În termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, procurorul poate dispune evaluarea consumatorului de droguri de către centrul de prevenire, în scopul includerii acestuia în circuitul de asistență. Consumatorul este evaluat de specialiștii centrului și, de asemenea, supus unei expertize la nivelul Serviciului de Medicină Legală, pentru a se stabili clar dacă este consumator", a explicat cms. șef Cristian Oprișan.

Ulterior, în termen de cinci zile de la evaluare, procurorul va dispune includerea consumatorului de droguri într-un program de reabilitare. Bineînțeles, consumatorul trebuie să fie de acord și (mai ales!) să nu lipsească de la ședințele de consiliere. Dacă va respecta aceste condiții, are toate șansele să primească drept pedeapsă închi-soare cu suspendare sau o amendă penală.

"În felul acesta, prin așa numita «Justiție terapeutică», se urmărește reabilitarea consumatorului de droguri, nu neapărat trimiterea la închisoare. Căci, s-a constatat că, în ciuda faptului că ajungeau după gratii, consumau în continuare, fie după gratii, fie după eliberare", a continuat polițistul.

În schimb, în situația în care consumatorul de droguri va lipsi fie și numai la o ședință de consiliere, riscă să ajungă după gratii pentru o perioadă între trei luni și trei ani.

v v v

În prezent, la Centrul Regional Antidrog Constanța fac terapie 21 de consumatori de droguri: este vorba despre 11 foști consumatori de cannabis, șapte de substanțe etnobotanice, unul de cocaină și unul de tranadol. Cei mai mulți dintre aceștia au ajuns în fața terapeuților prin decizia magistraților, care au dispus ca după eliberarea din închisoare sau în timpul perioadei de închisoare cu suspendare, să frecventeze și ședințele de consiliere pentru a scăpa de dependență.

Comentează știrea

Mociu C
17 mai 2014
Cred ca Primul Drogat al Constantei va beneficia in curind de justitie

Si, alaturi de el, va beneficia de justitie si Porcul Vesnic Beat. Aceste doua scursori legionare, pt. toate faptele lor abominabile facute impotriva tuturor constantenilor, dintre care eu consider ca cea mai mare e pretul exorbitant al apei, vor ajunge acolo unde le este locul, adica la Poarta Alba. Si, nu peste mult timp vor fi urmati si de robul lor, Zdreanță Scupra, cel care a creat grupul infractional Zdreanță Scupra-Fane tiganu-Hanganu, grup infractional protejat de o politie care doarme pe ea. Actele de hunigalism la meciul Ovidiu–Eforie arata cit de dulce e somnul politiei patronata de Zdreanță Scupra. Acolo principalii huligani au fost Marius Axinciuc (huligan cu antecedente), Ion Iancu (un paria nespalat) si alti citiva paria nespalati de-ai lui Hanganu. Chiar o sa-l sfatuiesc pe Marian Carson sa ceara acestor huligani borîți o despagubire de cel putin doua sute de mii euro. Oricum Hanganu are multe antecedente in privinta asta printre care si acela ca a pus pe doi dintre paria lui, paria Ion Gavrila si cu fi-su, sa-l loveasca pe Bocai in 2012. Sa nu-si imagineze Hanganu ca o sa scape de temniță pentru toate mizeriile pe care le-a facut si le face in Ovidiu. Oricum, in Ovidiu vor fi alegeri anticipate. Orasul Ovidiu are nevoie de un om integru, care a dovedit ca pune drapelul patriei mai presus de interesele personale.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4724 secunde