Turcia promite sancțiuni suplimentare împotriva Israelului

1164
Turcia promite sancțiuni suplimentare împotriva Israelului - turcia-1315326278.jpg
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara sa va implementa sancțiuni suplimentare împotriva Israelului, relatează NewsIn.

Avertismentul vine după expulzarea ambasadorului israelian, din cauza refuzului Israelului de a prezenta scuze pentru raidul din 2010 asupra flotilei pentru Gaza.

Turcia a promis că va aduce cazul la Curtea Internațională de Justiție.

Relațiile dintre Israel și Turcia s-au deteriorat de anul trecut, când un raid israelian vizând o flotilă care încerca să spargă blocada s-a soldat cu moartea a nouă turci.

Turcia insistă ca Israelul să își ceară scuze, dar Ierusalimul a refuzat în repetate rânduri. În aceste condiții, Ankara și-a retras vineri ambasadorul de la Ierusalim și a suspendat toate angajamen-tele militare cu Israelul.

Tot vineri, ONU a dat publicității un raport în care afirmă că Israelul a folosit "forță excesivă" în raidul din mai 2010, însă blocada navală impusă este considerată legală.

Ministrul turc de Externe, Ahmed Davutoglu a declarat că Turcia nu acceptă concluziile raportului pregătit de fostul premier neo-zeelandez Geoffrey Palmer și de fostul președinte columbian Alvaro Uribe. El a precizat că ONU nu a susținut documentul, care nu are, în aceste condiții, caracter obligatoriu și a anunțat că Ankara va da în judecată Ierusalimul la Curtea Internațională de Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0313 secunde