Leonard Orban:

Dacă am adera la Schengen în etape, ar fi un mare câștig

1365
Dacă am adera la Schengen în etape, ar fi un mare câștig - leonardorban-1315326185.jpg
Dacă România va adera la Spațiul Schengen în etape, acest lucru ar reprezenta "un mare câștig" și "un succes deosebit", a declarat, ieri, la RFI, consilierul prezidențial pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

În opinia lui Leonard Orban, o eventuală aderare a României la Schengen în etape, mai întâi cu frontierele aeriene, ar fi "categoric un câștig, un mare câștig, ținând cont de contextul extrem de nefavorabil în care ne aflăm".

"Am văzut, recent, un articol dintr-un ziar din SUA care spunea că, dacă acest proces ar fi avut loc cu vreo doi-trei ani în urmă, probabil ar fi fost o formalitate. Acum lucrurile sunt total diferite. Împărtășesc această opinie. Sigur, faptul că nu se ridică controalele la frontierele terestre este un dezavantaj, dar trebuie să obținem maximum în condițiile date. Dacă se va reuși acest lucru, va fi un succes deosebit", continuă el.

Consilierul prezidențial mai precizează că negocierile cele mai intense au loc în prezent cu țările reticente față de aderarea României la Schengen: Olanda, Franța, Germania și Finlanda. "E clar că negocierile cele mai intense le purtăm, nu numai noi, ci și președinția poloneză a Uniunii Europene și aici vreau să subliniez că, fără multe declarații, sunt extrem de activi în găsirea unor soluții, deci negocierile cele mai intense se poartă desigur cu țările care au reticențe față de acest proces: Olanda, dar putem vorbi și de Franța, putem vorbi și de Germania și Finlanda", afirmă Leonard Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6342 secunde