România a remizat cu Franța, scor 0-0, în primul meci pe Arena Națională

373
România a remizat cu Franța, scor 0-0, în primul meci pe Arena Națională - romaniafrantab-1315352185.jpg
Naționalele de fotbal ale României și Franței au terminat la egalitate, 0-0, aseară, la București, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2012, Grupa D, prilej cu care s-a inaugurat ''Arena Națională''.

După sumedenia de indisponibilități din lotul lui Victor Pițurcă, România a mai primit o lovitură înainte de start, când Săpunaru s-a accidentat și a trebuit înlocuit în ultimul moment cu cvasidebutantul Luchin, care urma să îl aibă adversar direct pe valorosul Ribery.

Într-o atmosferă de meci mare, România a început bine în fața Franței și a avut o foarte bună ocazie de gol în chiar minutul 5, când Lloris a respins șutul expediat de Nicoliță.

Francezii au jucat calm, nu s-au avântat în atac, ci au încercat să construiască în fața unei echipe care s-a blocat bine în apărare. Valbuena (10) a semnat prima oportunitate a oaspeților, dar lovitura sa de cap a trecut peste transversală.

Partida a alternat cu atacuri de o parte și de alta, în general nefinalizate, ambele formații nedorind să riște. În acest condiții, marea majoritate a ocaziilor periculoase au venit în urma unor faze fixe. Lloris a scos de sub bară lovitura liberă excelent bătută de Nicoliță (28). Franța a replicat prin o reluare a lui Benzema (34), dar mingea s-a dus alături.

La reluare, jocul a fost mult mai rapid, mai decis, de ambele părți, fiecare formație căutând lovitura decisivă. Chiricheș a avut o intervenție excelentă în fața lui Ribery (49), după ce în prima repriză l-a deposedat excelent în careu pe Benzema.

Treptat, Franța a preluat frâiele jocului și echipa noastră a fost masată în propria jumătate. Cabaye a avut o bună ocazie de gol în minutul 63, când Bourceanu a pierdut o minge la marginea careului, dar șutul mijlocașului francez a ocolit ținta. Apoi, Ribery a accelerat pe lângă fundașii noștri și a tras periculos din unghi, dar balonul a trecut prin fața porții (67).

Pe contre, Marica a ajuns prea târziu la centrarea lui Stancu (68), iar Stancu a fost blocat în careu la centrarea lui Marica (77). Până la final niciuna dintre echipe nu a mai reușit nimic notabil și meciul s-a încheiat la egalitate.

Un rezultat echitabil, dar care face ca șansele echipei noastre de calificare să fie foarte mici, după ce Bosnia a învins Belarus cu scorul de 1-0.

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu - 17. Srgian Luchin, 4. Vlad Chiricheș, 15. Dorin Goian, 3. Răzvan Raț (căpitan) - 5. Alexandru Bourceanu - 16. Bănel Nicoliță, 18. Răzvan Cociș, 8. Costin Lazăr (19. Bogdan Stancu, 43), 10. Cristian Tănase - 9. Ciprian Marica (20. Gheorghe Bucur, 90). Selecționer: Victor Pițurcă.

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon - 11. Marius Niculae, 14. Iasmin Latovlevici, 22. Cosmin Moți.

Franța: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 2. Bacary Sagna, 4. Adil Rami, 22. Éric Abidal, 3. Patrice Evra - 6. Yohan Cabaye (11. Samir Nasri, 75), 17. Yann M'Vila - 8. Mathieu Valbuena (21. Loic Rémy, 71), 12. Marvin Martin, 7. Franck Ribéry - 10. Karim Benzema. Selecționer: Laurent Blanc.

Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda - 9. Laurent Koscielny, 13. Anthony Réveillere, 15. Florent Malouda, 18. Alou Diarra.

Arbitru: Howard Webb; arbitri asistenți: Darren Cann, Jake Collin; arbitru de rezervă: Stuart Attwell (toți din Anglia)

Cartonașe galbene: Tănase (15), M'Vila (27), Cociș (54), Goian (69), Nicoliță (83).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Sport : CS Metalul Constanța vrea în play-off
Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Sport : CS Metalul Constanța vrea în play-off
Pagina a fost generata in 1.6819 secunde