Marcel Pavel și FRF, amendați cu 5.000 de lei pentru imnul pocit

931
Marcel Pavel și FRF, amendați cu 5.000 de lei pentru imnul pocit - marcelpavelmarcelpavelro87229700-1315389698.jpg
Federația Română de Fotbal și cântărețul Marcel Pavel au fost amendați de Prefectura Capitalei cu 5.000 de lei fiecare pentru intonarea imnului României cu alt text decât cel oficial.

Cântărețul Marcel Pavel a explicat că a fost alegerea sa să cânte imnul astfel și a discutat cu cei de la FRF în acest sens, aceștia fiind de acord cu opțiunea sa. Cântărețul a precizat că timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute și a fost chiar depășit cu 10 secunde. Astfel, el a ales să cânte două strofe din imnul național , însă ultimele două versuri din cea de-a doua strofă - "Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!" - au fost înlocuite cu ultimele două versuri din prima strofă "Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă/ La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!", acestea constituind un refren.

"A fost ca un îndemn pentru echipa națională", a spus Pavel privind reluarea celor două versuri, în locul celor din strofa a doua. În plus, cântărețul a considerat că celor de pe stadion le va fi mai ușor să cânte cu el două versuri pe care le-au auzit deja.

"Am vrut să cântăm aceste versuri ca pe un îndemn. N-a fost rea-voință, n-a fost nimic tendențios. A fost alegerea mea, ca toți suporterii să cânte cu noi. Sunt onorat că am fost invitat să cânt imnul de stat", a spus Marcel Pavel, adăugând că în urma interpretării sale a primit mesaje de felicitare.

"N-a deranjat pe nimeni, decât presa (...). (Imnul n.r.) L-am cântat cu patos, cu demnitate, cu plăcere. Atmosfera a fost excelentă", a mai spus cântărețul, declarându-se încă o dată onorat să cânte pentru echipa națională pe noul stadion. "Nu mă interesează politica. Să n-aud de politică", a mai adăugat el, citat de Mediafax.

Potrivit Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, imnul național al României este "Deșteaptă-te române", iar în interpretare vocală prescurtată, se intonează potrivit textului și partiturii prevăzute în anexele legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Sport : CS Metalul Constanța vrea în play-off
Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Sport : CS Metalul Constanța vrea în play-off
Pagina a fost generata in 0.3664 secunde