Tusac a vrut să dea Mangalia pe tavă lui Constantinescu

1239
Consilierii locali mangalioți s-au întrunit ieri după-amiază într-o ședință extraordinară, programată pe ultima sută de metri. Unul dintre cele mai interesante și mai provocatoare proiecte a fost aprobarea participării Consiliului Local în cadrul Asociației de dezvoltare intercomunitară "Dobrogea", inițiat de către edilul Mihai Claudiu Tusac.
Potrivit proiectului, această asociație urmează să funcționeze la nivelul întregului județ fiind constituită "în scopul înființării, organizării și reglementării finanțării, exploatării, distribuției și furnizării de energie electrică, termică în sistem centralizat, salubrizarea localităților, iluminatul public, administrarea domeniului public și privat al unităților administrativ teritoriale, transportul public local, precum și alte servicii comunitare de utilități publice". Mai precis, furnizarea în comun a tuturor serviciilor "sub autoritatea, coordonare și controlarea Consiliului Județean". În traducere liberă, monopol CJC.
În dezbaterea proiectului a intervenit și consilierul democrat-liberal Paul Foleanu. "Prin aprobarea acestui proiect noi, Consiliu Local, delegăm toate atribuțiile Consiliului Județean. Și noi, apoi, o să venim să stăm de vorbă, să bem o cafea. Toate atribuțiile Consiliului se dau acestei asociații. Noi o să venim doar să dăm cu subsemnatul în niște comisii de recepție", a atras atenția consilierul. Și Daniel Moldovanu (PD-L) a ridicat mai multe probleme. "Ne aflăm în situația în care delegăm toate atribuțiile ADPP-ului (Administrația Domeniului Public și Privat) către această asociație. Din câte știu eu, ADPP-ul se ocupă de toate aceste lucrări. Ce se va întâmpla cu el?", a pus problema democrat-liberalul. Consilierii liberali și democrat-liberali au pus capăt dezlănțuirii exclusiviste a "impunătorului strateg" Tusac. Singurii care îi duc trena, social-democrații, au votat pentru acest proiect, restul consilierilor votând împotrivă.

"Voi ascultați la mine!
Așa le sufla Tusac apropiaților săi când s-au iscat discuții privind proiectul referitor la desemnarea unui reprezentant în Adunarea Generală a Asociaților în cadrul SC RAJA SA. Potrivit proiectului, cel desemnat a reprezenta Mangalia ar fi trebuit sa fie Mihai Claudiu Tusac. "Haideți domnule, fiți bărbați! Ridicați mâinile și votați", a izbucnit la un moment dat un mangaliot văzând că votul este reluat de nenumărate ori. Același se întreba apoi: "Domnule, a trecut sau nu?". Ei bine, da! Tusac a fost desemnat aseară reprezentant în Adunarea Generală a Asociaților în cadrul SC RAJA SA.

Pe aici nu se trece…
Aceasta este poziția pe care Tusac pare că a adoptat-o în Primărie. Controlul cu care edilul a învăluit Primăria s-a putut simți și trăi ieri încă de la intrare când
trei gardieni au blocat accesul reprezentanților "Cuget liber" în sediu. "Ați întârziat! Ședința a început la 16.30 și nu mai aveți voie să intrați", a fost mesajul de întâmpinare a "gărzii lui Tusac". Trebuie menționat și faptul că întârzierea nu a fost întâmplătoare, noi aflând de ședința extraordinară de aseară cu foarte puțin timp înainte de începere și din surse proprii, nicidecum din cele oficiale, așa cum ar fi trebuit, de la primărie.
Toate acestea în contextul în care potrivit legii 215/2001 ședințe sunt publice și nu există prevederi privind ora de intrare și ieșire.
Mai mult, "garda lui Tusac" s-a eschivat în momentul în care noi i-am solicitat informații privind persoana care a dispus această măsură. "Cuget liber" nu a putut intra la ședință decât în momentul în care gardienii au primit acordul "secretariatului".
În momentul în care i-am solicitat primarului lămuriri privind originea și povestea acestor "dispoziții", Tusac a refuzat orice dialog cu noi.
El a ținut însă să ne "asigure" pe un ton nu tocmai prietenos că pe viitor nu vom mai avea acces deloc la ședințele de consiliu local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7369 secunde