Ucraina face un pas decisiv pentru aderarea la Uniunea Europeană

161
Ucraina face un pas decisiv pentru aderarea la Uniunea Europeană - tarimembreue-1650263308.jpg
Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Comisia va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea criteriilor de aderare. "Ne aşteptăm ca recomandarea să fie pozitivă”, a declarat un reprezentant al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.


"Astăzi, pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană", a declarat, duminică seară, Igor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelensk, pentru televiziunea publică ucraineană, referindu-se la chestionarul pentru aderarea la UE, informează News.ro.


Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea de către Ucraina a criteriilor de aderare necesare, a adăugat el, citat de stiripesurse.ro


"Ne aşteptăm ca recomandarea ... să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi de partea statelor membre ale UE", a adăugat oficialul ucrainean.


Zhovkva a precizat că Ucraina se aşteaptă să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în timpul unei reuniuni programate a Consiliului European.


Consiliul European urmează să se reunească pe 23-24 iunie, potrivit programului Consiliului de pe site-ul său.


"În continuare, va trebui să începem negocierile de aderare. Iar după ce vom purta aceste discuţii, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE", a declarat Zhovkva.


În 28 februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a ţării la Uniunea Europeană.


Pagina a fost generata in 0.289 secunde