Ucraina încă nu aderă la Uniunea vamală cu Rusia

123
Vizita de marți la Moscova a președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, în cadrul căreia Rusia se aștepta ca Ucraina să-și anunțe intenția de a adera la Uniunea vamală (Rusia, Belarus, Kazahstan), a fost amânată, se pare, în ultimul moment, relatează portalul economic "Rbc Daily". 


"Experții mai trebuie să lucreze la documentele bilaterale ce urmează să fie semnate", a explicat unul din consilierii președintelui rus, Iuri Ușakov.

Și serviciul de presă al pre-ședinției de la Kiev s-a limitat să afirme că "mai sunt necesare consultări între experții" din cele două țări privind finalizarea unor acorduri între cele țări.

Marți, președintele Viktor Ianukovici urma să poarte discuții la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin. Potrivit unei surse de la Kremlin, se aștepta ca liderul ucrainean să facă o declarație istorică privind intenția Ucrainei de a adera la Uniunea vamală dintre Rusia, Belarus și Kazahstan.

Posibilitatea ca Ianukovici să încheie pactul cu Putin privind aderarea Ucrainei la Uniunea vamală a suscitat un val de critici din partea opoziției ucrainene, care a acuzat puterea de la Kiev că "se vinde" Moscovei pentru gaze mai ieftine, abandonând integrarea europeană. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Decembrie 2012
Stire din Actual : Jurnalist ucis cu gloanțe în Caucaz
Pagina a fost generata in 0.3017 secunde