Ucraina neagă atacul din Marea Neagră: „Este o provocare deliberată”

164
Ucraina neagă atacul din Marea Neagră: „Este o provocare deliberată” - avion-1659276911.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile de la Kiev neagă atacul cu drone asupra Flotei Ruse din Marea Neagră. Ucrainenii consideră că este vorba de o „provocare deliberată” a rușilor, potrivit Realitatea.net


Acuzaţiile ruseşti despre "un aşa-zis atac ucrainean asupra statului major al flotei ruse din Sevastopol" sunt "o provocare deliberată", a declarat Serghi Braciuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa (sud Ucrainei), într-un video pe Telegram.

"Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient", a adăugat el.

"În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Militare ruse", sărbătorită duminică în Rusia, a scris guvernatorul Sevastopolului, un oraş din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvojaev, pe Telegram.

Bilanţul atacului cu dronă ce a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol a crescut de la cinci la şase răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

Toate festivităţile de Ziua Flotei Militare ruse "au fost anulate din motive de securitate", a anunţat Razvojaev, cerând locuitorilor din Sevastopol să nu-şi părăsească domiciliul "dacă este posibil".

Ample festivităţi sunt planificate pentru această sărbătoare în întreaga Rusie, inclusiv o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), ce urmează a fi supervizată de preşedintele Vladimir Putin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.72 secunde