Ucraina: Poroșenko își propune să reglementeze criza din țară în trei luni

96
Ucraina: Poroșenko își propune să reglementeze criza din țară în trei luni - clipboard01-1402049675.jpg
Noul președinte ucrainean Petro Poroșenko și-a propus să reglementeze criza din țară într-un termen de trei luni, el urmând să dezvăluie un plan în acest sens azi, cu ocazia ceremoniei pentru învestirea sa în funcția supremă în stat, scrie cotidianul rus Kommersant.

Unele detalii despre planul lui Poroșenko au fost oferite de fostul ministru adjunct ucrainean de externe Aleksandr Cealîi, care, potrivit experților, va reveni în curând la MAE de la Kiev pentru stabilirea strategiei de politică externă a Ucrainei. 


''Planul va fi unul strategic și complex și are la bază trei importante obiective — dialogul intern și reconcilierea pașnică; dialogul internațional în formatul de la Geneva sau în format extins pentru ca UE, SUA și Rusia să adopte o poziție de compromis față de Ucraina atât în plan politic, cât și economic; lansarea de negocieri cu Moscova'', a indicat Cealîi. 


Fostul ministru a subliniat că, numai numai ținând cont de aceste trei obiective, se poate ajunge la detensionarea și reglementarea situației din Ucraina și din jurul ei, scrie Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde