Ucraina: Un jurnalist prorus deținut de trei săptămâni de militari ucraineni

77
Ucraina: Un jurnalist prorus deținut de trei săptămâni de militari ucraineni - armatarusaelectronicresistancene-1401791337.jpg

Articole recomandate

Jurnalistul prorus Artiom Larionov (36 de ani) este deținut de trei săptămâni, după ce a fost arestat la un punct de control în estul Ucrainei, de către Garda națională ucraineană, a indicat marți, la Donețk, mama sa, Taisia Larionova, informează France Presse.

'Artiom plecase la Slaviansk pentru a filma confruntările. La 10 mai, el a părăsit Slavianskul pentru a se întoarce la Donețk. În apropiere de Kramatorsk, el a fost arestat de soldați ai Gărzii naționale. De atunci nu avem nicio veste de la el', a declarat mama jurnalistului.

Orașele Slaviansk și Kramatorsk, situate în apropiere de Donețk — centrul administrativ al regiunii omonime — sunt cele mai afectate de confruntările care îi opun pe separatiștii proruși forțelor ucrainene.

'Artiom a lăsat deschis telefonul său pentru ca amici ai săi din Kramatorsk să se asigure că a trecut fără probleme punctele de control. Așa au auzit ei că el a fost arestat. Ei au mers la baraj, unde au văzut că este reținut de Garda națională, dar nu au putut face nimic', a mai spus dna Larionova.

Un purtător de cuvânt al Gărzii naționale, contactat de AFP la Izium, unde se află comandamentul forțelor ucrainene din zona Slaviansk și Kramatorsk, a declarat că nu este în măsură să comenteze arestarea ziaristului.

Jurnalistul independent Artiom Larionov difuza pe site-uri web proruse și pe Youtube (cu pseudonimul artem77) înregistrări video despre situația din Donețk și din teatrele de operațiuni în estul Ucrainei, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4837 secunde