UE aşteaptă mai multe reforme de la ţările din Balcanii de Vest

192
UE aşteaptă mai multe reforme de la ţările din Balcanii de Vest - 1-1702537400.jpg

Articole de la același autor

Ţările din Balcanii Occidentali sunt aşteptate să finalizeze o serie de reforme suplimentare înainte de a fi primite în Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit agenţiei DPA.

„Aşteptăm de la ele mai multe reforme, în special în domeniul statului de drept şi al independenţei justiţiei. Putem vedea că există o hotărâre politică solidă în Muntenegru, în celelalte ţări din Balcanii de Vest, pentru a implementa reformele care sunt necesare”, a spus Michel înaintea summitului UE-Balcanii de Vest de la Bruxelles.

Albania, Bosnia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia aspiră toate să devină membre ale UE, dar se confruntă cu proceduri de aderare îndelungate şi meticuloase care deja durează de mai mulţi ani.

Charles Michel a afirmat că Uniunea Europeană ar dori să încurajeze mai multe investiţii şi o dezvoltare economică sporită în ţările vest-balcanice. El a adăugat că UE este favorabilă unui proces de integrare graduală a ţărilor, astfel încât oamenii şi companiile din acele state să poată simţi cât mai curând posibil efectele pozitive ale acestui angajament cu Uniunea Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1114 secunde